ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δωρεάν Επιστροφή    
Σεμινάρια σε κοινωνικούς λειτουργούς για την ορθή διαχείριση αιτήσεων αναδοχής

Proslipsis.gr | Αθήνα 17.3.2021, 23:55

Με στόχο την καθολική αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που φιλοξενούνται σε δομές, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει προχωρήσει τον τελευταίο μήνα σε σημαντικές δράσεις για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεκατάρτισης επαγγελματιών, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων της 24ωρης Εθνικής Γραμμής Παιδικής Προστασίας (1107) του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), ξεκίνησε, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σειρά σεμιναρίων σε κοινωνικούς λειτουργούς των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και των Περιφερειών. 

Και τα δύο επιμορφωτικά προγράμματα, στοχεύουν στην ενημέρωση και εξειδίκευση των επαγγελματιών, ώστε να είναι έτοιμοι να διαχειριστούν στο άμεσο μέλλον τα αιτήματα των συμπολιτών μας που επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς, αλλά και στη συνέχεια να εποπτεύουν την πορεία της αναδοχής με στόχο πάντα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού. 

Χθες, Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων του ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Μαρτίου. Ακολουθούν ακόμη 11 επιμορφωτικοί κύκλοι. 

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου το 2021 θα είναι μια χρονιά εστιασμένη στο θεσμό της αναδοχής. 

Η υφυπουργός δήλωσε σχετικά: «Η επιστημονική κατάρτιση και προετοιμασία για την ορθή διαχείριση των αιτήσεων για αναδοχή είναι εξαιρετικά σημαντική για την ενίσχυση του θεσμού. Το 2020 ήταν μια χρονιά εισαγωγής του νέου ενιαίου, ηλεκτρονικού και διαφανούς συστήματος υιοθεσιών- αναδοχών. Έχοντας πάντα προτεραιότητα το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, ενισχύουμε το 2021 την αναδοχή ώστε να βρουν όλα τα παιδιά την κατάλληλη γιΆ αυτά οικογένεια. Γνωρίζοντας ότι τα περισσότερα παιδιά που διαβιούν σε δομές, προορίζονται για αναδοχή, κυρίως λόγω νομικών ζητημάτων, ξεκινάμε σε συνεργασία με τη Unicef, ενημερωτική εκστρατεία διετούς διάρκειας προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας. Καθώς ολοκληρώνεται η επιμόρφωση των επαγγελματιών, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, προχωράμε με ταχύτητα και στη χορήγηση του επιδόματος αναδοχής. Το επίδομα θα αφορά πλέον το σύνολο των παιδιών προς αναδοχή, σε όλες τις δομές της χώρας. Τα ποσά που έχουν προβλεφθεί κυμαίνονται από 300-1.000 ευρώ».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved