ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δωρεάν Επιστροφή    
Goethe-Institut Athen: Διαδικτυακό εργαστήριο για την Wikipedia

Proslipsis.gr | Αθήνα 28.6.2021, 12:00

Με ποιον τρόπο μπορώ να καταχωρήσω λήμματα στη Wikipedia; Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω βιβλιογραφικές αναφορές στα κείμενά μου; Τι θα πρέπει να προσέξω όσον αφορά την χρήση εικόνων;

Επιχειρώντας να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με το Wikimedia Community User Group Greece διοργανώνουν το Wikipedia Lab, ένα σεμινάριο διάρκειας 2 δίωρων διαδικτυακών μαθημάτων στις 30 Ιουνίου και 14 Ιουλίου αντίστοιχα.

Αντικείμενο του σεμιναρίου θα είναι η εισαγωγή και εμβάθυνση στη συνεισφορά στην Wikipedia αλλά και η εισαγωγή στα υπόλοιπα αδελφικά εγχειρήματα της Wikipedia, όπως τα Wikimedia Commons και Wikidata.  Η μορφή των μαθημάτων περιλαμβάνει πρακτική επίδειξη και εξάσκηση στη χρήση του περιβάλλοντος επεξεργασίας της Wikipedia και όλων των σχετικών λειτουργιών.

Ο συνδιοργανωτής
Η Wikimedia Community User Group  Greece είναι η από το Ίδρυμα Wikimedia ομάδα εθελοντών που δραστηριοποιείται  στα εγχειρήματα Wikimedia διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε εξωστρεφείς δράσεις με σκοπό την στήριξη και προώθηση της Βικιπαίδειας και των υπόλοιπων εγχειρημάτων του Wikimedia στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η δήλωση συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί μία μέρα πριν την διεξαγωγή του διαδικτυακού σεμιναρίου, το αργότερο μέχρι τις 15.00, μέσω https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_kxskWdXfS_OV5GldcVg74Q.


ΠΙΝΑΚΑΣ
Το Πρόγραμμα

30 Ιουνίου, 18:00:
• Εισαγωγή στη Wikipedia
• Σκοπός
• Βασική πολιτική περιεχομένου
• Επίδειξη απλού τρόπου επεξεργασίας με οπτικό επεξεργαστή

14 Ιουλίου, 18:00:
• Ανακεφαλαίωση  και λεπτομερέστερη επίδειξη τρόπου επεξεργασίας ή
  δημιουργίας λημμάτων
• Τεκμηρίωση λημμάτων της Wikipedia
• Ανέβασμα εικόνων στο Wikimedia Commons και χρήση εικόνων στα
  λήμματα της Wikipedia
 
Τα μαθήματα είναι αυτοτελή και η απουσία από κάποιο δεν επιβαρύνει την κατανόηση των επόμενων.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved