ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δωρεάν Επιστροφή    
Σεμινάριο για την πολιτική προστασία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Proslipsis.gr | Αθήνα 9.7.2021, 01:52

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σας προσκαλεί στο 2ο διαδικτυακό σεμινάριο της σειράς AEGIS με τίτλο: «Πολιτική Προστασία και Ευρώπη, ποιες προοπτικές;» (Civil Protection and Europe, which perspectives?), που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου 2021, στις 12.00 μμ. Ομιλητής στο σεμινάριο θα είνο ο Capitaine Laurent Alfonso, Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα Σεμινάρια AEGIS (AEGIS webinars) άπτονται θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, αντιμετώπισης φυσικών, ανθρωπογενών και τεχνολογικών καταστροφών, αποδοτικότερης χρήσης των υφιστάμενων εργαλείων και υπηρεσιών και παροχής εμπειρογνωμοσύνης προς την Πολιτεία, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού, στοχεύοντας στη δικτύωση και συνέργεια των ερευνητικών, ακαδημαϊκών, κυβερνητικών, πολιτικών, επιχειρηματικών, βιομηχανικών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων σχετικών με την Ασφάλεια και την Ανθεκτικότητα Κινδύνων και την Πολιτική Προστασία.

«Η Ευρώπη αντιμετώπισε μια μεγάλη κρίση με την πανδημία Covid 19, σε όλη την επικράτειά της, αλλά βρέθηκε, επίσης, στην πρώτη γραμμή της διεθνούς σκηνής για να παρέχει βοήθεια σε πολλές άλλες χώρες», επισημαίνουν οι διοργανωτές. «Ενώ η πολιτική προστασία είχε ένα καλά κωδικοποιημένο πλαίσιο παρέμβασης, μπορούμε να δούμε ότι το πεδίο αρμοδιοτήτων της επεκτείνεται σε μια σειρά θεμάτων που συνδέονται με την υγεία, το περιβάλλον, την ανθρωπιστική βοήθεια, τις μεταφορές, την αλλαγή του κλίματος, τις υβριδικές απειλές, κλπ. Αυτές είναι όλες οι προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μέλη και τα συμμετέχοντα κράτη του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης (UCPM) προκειμένου να διατηρήσουν και να αυξήσουν το επίπεδο ασφάλειας για τους Ευρωπαίους σε ένα παγκοσμιοποιημένο πλαίσιο και σε γειτονικές χώρες. Οι πιθανές λύσεις είναι πολλαπλές και περίπλοκες, και ο χρόνος είναι περιορισμένος».

Το 2ο σεμινάριο AEGIS θα προβληθεί από το κανάλι YouTube του ΕΑΑ, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/vq3Az65htj0.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου απαιτείται εγγραφή. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved