ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δωρεάν Επιστροφή    
78 προγράμματα κατάρτισης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Proslipsis.gr | Αθήνα 30.7.2021, 13:07

Στα θρανία κάθισαν και πάλι χθες ο ΥΠΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός και ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, προκειμένου να ενημερωθούν από τους υπευθύνους του ΕΛΓΟ Δήμητρα στην Κομοτηνή για τα προγράμματα κατάρτισης Νέων Αγροτών του Οργανισμού.

Συνολικά 78 προγράμματα κατάρτισης υλοποιήθηκαν  αριθμός των Νέων Αγροτών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέρχεται σε 1.376 άτομα και υλοποιούνται ή έχει προγραμματισθεί να υλοποιηθούν 78 προγράμματα κατάρτισης.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ Π. Χατζηνικολάου σημείωσε ότι οι επισκέψεις του κ. Λιβανού στις εκπαιδευτικές δομές του Οργανισμού δίνουν δύναμη και αξία στο έργο που επιτελείται σε αυτές. Όπως σημείωσε στη Ροδόπη μετέχουν στο πρόγραμμα 390 άτομα και ο κύριος όγκος των Νέων Αγροτών στο νομό είναι μουσουλμάνοι. Το σημαντικό όμως είναι -όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Σχολής κ. Σάκης Δεμίρης- ότι οι Νέοι Αγρότες διατηρούν επαφή με τον ΕΛΓΟ και μετά το πέρας της κατάρτισης, καθώς η πλειονότητά τους συνεχίζει να ασχολείται με καλλιέργειες.

Ο κ. Λιβανός σε παρέμβασή του είπε ότι οι υποδομές στην αγροτική οικονομία που προωθεί το ΥΠΑΑΤ δημιουργούν έναν πυρήνα αναζωογόνησης της αγροτικής παραγωγής με στόχο να μείνουν οι νέοι στην ύπαιθρο.  Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ έχει συναποφασίσει με την ηγεσία του ΕΛΓΟ να προωθηθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών. Όπως είπε το πρώτο βήμα έχει γίνει σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας με την ανακοίνωση για τη λειτουργία έξι Σχολών. Το δεύτερο θα είναι η ίδρυση αγροτικών ΙΕΚ με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε τόπου. Παράλληλα υπενθύμισε ότι με απόφασή του υπερδιπλασιάσθηκε από το 17.000 στις 40.000 το ποσό που λαμβάνουν ως ενίσχυση οι  Νέοι Αγρότες. Ο κ. Λιβανός σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η περιουσία που έχει σε κάθε νομό ο Οργανισμός ώστε να ενισχυθεί η κατάρτιση και η έρευνα.

Στη συνέχεια ο κ. Λιβανός επισκέφθηκε τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση του είδους στην περιοχή με τρεις μονάδες. Ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Σταμάτης Κουρούδης τόνισε ότι είναι σημαντικό να διαπιστώνει ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενδιαφέρεται και για τις επιχειρήσεις. Χαρακτήρισε ευκαιρία για την Ελλάδα το ότι η ΕΕ δείχνει και πάλι ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της κλωστοϋφαντουργίας και σημείωσε ότι η πολιτική του ΥΠΑΑΤ για επίλυση του αρδευτικού προβλήματος θα βοηθήσει στην μείωση του κόστους παραγωγής.

Ο Βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης που συνόδευε τον ΥΠΑΑΤ σημείωσε ότι τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια ξεκίνησαν ως μια παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση αλλά εξελίχθηκαν σε πολυεθνική αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που της δόθηκαν μέσα από τις σύγχρονες εφαρμογές και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό έργο του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, ο οποίος ενίσχυσε την συνεργασία των συνεργατικών σχημάτων και του ιδιωτικού τομέα και τόνισε ότι αυτό ακριβώς επιδιώκει να κάνει σήμερα και το ΥΠΑΑΤ. Τόνισε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου δουλεύουν μαζί με την Περιφέρεια υποστηρικτικά για το έργο που αφορά το φράγμα του Ιάσμου και υπογράμμισε ότι η άρδευση μαζί με την εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών βρίσκονται για τον ίδιο στο ίδιο επίπεδο υψηλού ενδιαφέροντος. Είπε ότι πρέπει να επενδύσουμε στην αειφορία και στις βιώσιμες πρακτικές και επισήμανε ότι οφείλουμε όλοι να αξιοποιήσουμε το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Μακεδονία και τη Θράκη

Στη συνέχεια ο κ. Λιβανός είχε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρ. Μέτιο, ο οποίος συνόδευσε τον ΥΠΑΑΤ σε όλη την περιοδεία του.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved