ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Κινητικότητα στο Δημόσιο Επιστροφή    
Εγκύκλιος για την επιλογή Διοικήσεων στον δημόσιο τομέα
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 4.3.2021, 17:14

Διευκρινιστική εγκύκλιο για την επιλογή Διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, όπως προβλέπεται στο νόμο 4735/2020 (ΦΕΚ Α΄197) εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ (άρθρα 20-23) του παραπάνω νόμου ρυθμίζεται η επιλογή Διοικήσεων στο Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα η πλήρωση των θέσεων των Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών, Διευθυνόντων ή Εντεταλμένων Συμβούλων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου των οποίων η επιλογή ανήκει στην Κυβέρνηση. 

Οι φορείς υποβάλουν σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κάλυψη των θέσεων αυτών, προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Για τις προς πλήρωση θέσεις, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, με την προϋπόθεση ότι κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα σύμφωνα με τους όρους της οικείας πρόσκλησης.

Τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής για τις θέσεις της παρ.1 του άρθρου 20 του ν.4735/2020 είναι:
α) Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής.
β) Πολύ καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας κράτους-μέλους της Ε.Ε. και
γ) Πενταετή τουλάχιστον εργασιακή εμπειρία στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον προσόντα που απαιτούνται για την πλήρωση των ως άνω θέσεων μπορεί να προβλέπονται στις οικείες οργανικές διατάξεις.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την εγκύκλιο.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Proslipsis.gr - Εγκύκλιος για την επιλογή Διοικήσεων στον δημόσιο τομέα 432021.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved