ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Από Απόσταση - E-learning Επιστροφή    
Σεμινάριο από απόσταση: Πιστοποιημένη κατάρτιση στην συμβουλευτική

Αθήνα 15.2.2016, 13:21

«Πιστοποιημένη κατάρτιση στην συμβουλευτική» είναι το θέμα ενός νέου σεμιναρίου από απόσταση που προσφέρει το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Η Συμβουλευτική αποτελεί κλάδο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών και έχει εξελιχθεί σε ειδίκευση της επιστήμης της ψυχολογίας», αναφέρουν οι διοργανωτές. «Έχει ως κύριο σκοπό να παρέχει βοήθεια και υποστήριξη σε άτομα που επιθυμούν να αναπτύξουν τις εσωτερικές τους δυνάμεις και τις δυνατότητές τους στο μέγιστο βαθμό. Ασχολείται με την αποκατάσταση της ψυχικής υγείας και την  προώθηση της αυτογνωσίας των ατόμων.  Η αυτογνωσία βοηθά το άτομο στην καλύτερη χρήση των αποθεμάτων και των ικανοτήτων που διαθέτει. Η επιστήμη της Συμβουλευτικής βοηθά το άτομο να κατανοήσει τον εαυτό του και να αναπτύξει τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα που διαθέτει, να χαράξει την επαγγελματική του σταδιοδρομία και να λαβαίνει τις σωστές αποφάσεις που θα τον βοηθήσουν στη ζωή του. Η Συμβουλευτική σας βοηθά να συζητάτε με τον συμβουλευόμενο και να τον διευκολύνετε στο να κατανοεί τη θέση του, τις δυνάμεις του και τις ικανότητές του, τον βοηθά να τις αναπτύσσει και να επιλύει τα προσωπικά και επαγγελματικά του προβλήματα , τον ενθαρρύνει και τον παροτρύνει να χρησιμοποιεί τα εφόδια που διαθέτει και να επιτυγχάνει τους στόχους του. 

Ο Σύμβουλος εκπαιδεύεται να ακούει με προσοχή τον πελάτη του, να τον βοηθά να κατανοήσει τα προβλήματά του, να επαναπροσδιορίζει τις καταστάσεις, να λαβαίνει τις σωστές αποφάσεις και να τις υλοποιεί. Ο Σύμβουλος εξειδικεύεται σε θέματα που έχουν σχέση με το παιδί, με την οικογένεια, με τις σχέσεις των ανθρώπων, με την επαγγελματική σταδιοδρομία». 

Το πρόγραμμα «Πιστοποιημένη Κατάρτιση στη Συμβουλευτική» απευθύνεται σε κοινωνιολόγους, σε κοινωνικούς λειτουργούς, σε εκπαιδευτικούς, σε εργαζόμενους στην ψυχική υγεία και σε όλους εκείνους που επιθυμούν να προχωρήσουν σε μία διαδικασία αυτογνωσίας, προσωπικής καλλιέργειας και εξάσκησης των ζωτικών για την παραγωγή δεξιοτήτων, σε γονείς και σε πολίτες που θέλουν να ερμηνεύσουν τα κίνητρα των συμπεριφορών και της διαπροσωπικής σχέσης. Γενικά, απευθύνεται σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι η γνώση είναι ανάγκη, επιθυμία, διακαής πόθος και εξελικτική δια βίου διαδικασία.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ένδεκα μηνών και αποτελείται από ένδεκα θεματικές ενότητες, διάρκειας ενός μήνα έκαστη. Η εκπαίδευση γίνεται μέσω της ειδικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης στην οποία είναι αναρτημένη το εκπαιδευτικό υλικό, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνονται και συζητήσεις μέσω της ιστοσελίδας του facebbok για όσους το επιθυμούν. Η πιστοποίηση των γνώσεων γίνεται μέσα από διαδικτυακές εξετάσεις (ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής) πάνω στη διδαχθείσα ύλη στο τέλος της κάθε θεματικής ενότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στη διεύθυνση: http://www.elearn.econ.uoi.gr/elearn/gr/index.html.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved