ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Από Απόσταση - E-learning Επιστροφή    
Ινστιτούτο Γκαίτε | Διαδικτυακό εργαστήρι: «Πληροφοριακή εγγραματοσύνη και ανοικτότητα»

Proslipsis.gr | Αθήνα 24.11.2020, 20:10

Ένα διαδικτυακό εργαστήρι για την βελτιστοποίηση των αναζητήσεων στο διαδίκτυο με τίτλο «Πληροφοριακή εγγραματοσύνη και ανοικτότητα», θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 και ώρες 18:30 - 20:00, το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα. 

Το Εργαστήρι θα απαντήσει σε ερωτήματα όπως: «Πώς μπορώ να βρω αυτό που ψάχνω στο διαδίκτυο;», «Τι κρυφά κόλπα και εργαλεία υπάρχουν για να βελτιστοποιηθεί αυτή η αναζήτηση;».

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να προσεγγίσει με τρόπο πρακτικό και κατανοητό αυτό που ονομάζουμε πληροφοριακή εγγραματοσύνη (information literacy) στο Διαδίκτυο, δηλαδή την ικανότητα να προσδιορίζουμε, να εντοπίζουμε, να αξιολογούμε και να αξιοποιούμε την πληροφορία που μας ενδιαφέρει, με χρήση ψηφιακών μέσων. 

Στο πλαίσιο αυτό θα μελετηθούν τα χαρακτηριστικά, οι δυνατότητες, τα πλεονεκτήματα αλλά και τα σκοτεινά σημεία του ψηφιακού τρόπου πρόσβασης στη γνώση/πληροφορία, μέσα από συζήτηση συναφών θεματικών, όπως η βασική λειτουργία των μηχανών αναζήτησης, οι μηχανισμοί ταξινόμησης αποτελεσμάτων, η εξατομικευμένη αναζήτηση, η αποτίμηση της εγκυρότητας των ιστότοπων πληροφόρησης, καθώς και θέματα ιδιωτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Επιπλέον, θα εξεταστούν πρακτικές «έξυπνης» αναζήτησης και βέλτιστης αξιοποίησης των παρεχόμενων εργαλείων αναζήτησης.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί από τον Δρ. Γιάννη Χριστοδούλου, μεταδιδακτορικό ερευνητή στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκοντα στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
 
Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί μία μέρα πριν από την διεξαγωγή του διαδικτυακού σεμιναρίου, το αργότερο μέχρι τις 15:00, μέσω ηλεκτρονικού εντύπου (Μεταφερθείτε).  

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved