ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πολιτιστικά Επιστροφή    
«Δημιουργική Ευρώπη» στον πολιτισμό

Αθήνα 21.9.2013, 22:12

«Δημιουργική Ευρώπη» λέγεται μια πρωτοβουλία της ΕΕ που για τα επόμενα επτά χρόνια φιλοδοξεί να δώσει ώθηση στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, ενισχύοντας την κινητικότητα των ευρωπαίων καλλιτεχνών και των έργων και βοηθώντας τους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα να προσαρμοστούν στην ψηφιακή εποχή. 

Την Τρίτη το Κοινοβούλιο ψήφισε ένα νομοσχέδιο που θέτει σε εφαρμογή ένα μηχανισμό εγγύησης δανείων για να βοηθήσει τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεων του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα να αναπτυχθούν.

«Η παγκοσμιοποίηση, η ψηφιοποίηση, ο κατακερματισμός της αγοράς, η πρόσβαση στην πίστωση: όλα αυτά είναι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη με στόχο την υποστήριξη ενός τομέα που αντιπροσωπεύει το 7% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, απασχολεί σχεδόν οκτώ εκατομμύρια άτομα και περιλαμβάνει ένα εκατ. επιχειρήσεις», δήλωσε ο εισηγητής Silvia Costa. 

Το νέο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό άνω των € 1,4 δισ. ευρώ. Όλοι οι δυνητικοί φορείς πολιτιστικών και δημιουργικών έργων -βιντεοπαιχνίδια, θέατρο ή καλλιτέχνες του δρόμου- θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην χρηματοδότηση με δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας μερικώς εγγυημένα από το νέο μηχανισμό. 

Στον οπτικοακουστικό τομέα, ταινίες, βίντεο και παιχνίδια πολυμέσων, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους θα είναι επιλέξιμες για την «Δημιουργική Ευρώπη» στήριξης. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εισήγαγε μια ειδική διάταξη σχετικά με τη χρηματοδότηση για τον υποτιτλισμό, τη μεταγλώττιση και την ακουστική περιγραφή των ευρωπαϊκών ταινιών, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβαση και την κυκλοφορία των ευρωπαϊκών έργων σε διασυνοριακό επίπεδο. 

Το κείμενο εγκρίθηκε με 650 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 10 αποχές. Εάν το Συμβούλιο εγκρίνει το κείμενο που ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Το νέο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2014. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved