ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πολιτιστικά Επιστροφή    
Συνεργασία υπουργείου Παιδείας - Εθνικού Θεάτρου

Αθήνα 20.3.2014, 10:52

Συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο θα έχει εφεξής η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ) του υπουργείου Παιδείας. Τη συμφωνία επικύρωσαν με σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης. 

Ειδικότερα, θα συνεργάζεται για:
Α. Την τεχνική υποστήριξη για την κατάρτιση προγραμμάτων για τις παρακάτω ειδικότητες στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) της χώρας:
1. Βοηθός Σκηνογράφου - Ενδυματολόγου (ΔΙΕΚ)
2. Μηχανικός Σκηνής- Φροντιστής (ΔΙΕΚ)
3. Τεχνικός Θεατρικού Μακιγιάζ & Θεατρικών Κομμώσεων (ΔΙΕΚ)
4. Κατασκευαστής Θεατρικού Ενδύματος(ειδίκευση στον τομέα της Κοπτικής-Ραπτικής)
Β. Την ένταξη της θεματικής ενότητας «θεατρική παιδεία»  ως προσφερόμενο εθνικό πρόγραμμα στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που λειτουργούν στους περισσότερους Δήμους της χώρας.
Γ. Την παροχή  μειωμένου εισιτηρίου, το οποίο ορίζεται στο ποσό των  8 (οκτώ) ευρώ στους καταρτιζόμενους στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης  (ΔΙΕΚ), στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), στους εκπαιδευόμενους στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)  και στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης της ΓΓΔΒΜ για  όλες τις παραστάσεις παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, σε όλη την Επικράτεια.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ανοιχτή συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Σχολές Θεατρικών Σπουδών και Καλών Τεχνών, ενώ ξεκινά ανάλογη συνεργασία και με τη δεύτερη κρατική σκηνή της χώρας - το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος - για αντίστοιχα θέματα, που αφορούν σε ένα άνοιγμα του χώρου της εκπαίδευσης στον πολιτισμό μέσα από τις δομές της εκπαίδευσης και της κατάρτισης της Διά Βίου Μάθησης.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved