ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πολιτιστικά Επιστροφή    
4ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος - Αρχαία Μεσσήνη 2015

Αθήνα 24.8.2014, 15:23
 
Ο Δήμος Μεσσήνης αποφάσισε να διοργανώσει από 22 Απριλίου έως 29 Απριλίου 2015 το 4ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το φεστιβάλ φέτος θα επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας), δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η ουσιαστική–βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά. Proslipsis.gr

Δικαίωμα συμμετοχής στο φεστιβάλ έχουν αποκλειστικά οι θεατρικές ομάδες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας καθώς και οι νεανικές ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κολλεγίων και πανεπιστημίων άλλων κρατών. Τα μέλη των θεατρικών ομάδων από την Ελλάδα και τα άλλα κράτη πρέπει να είναι αποκλειστικά μαθητές ή νεαροί σπουδαστές. Ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών ή σπουδαστών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20 άτομα. Κάθε ομάδα από την Ελλάδα θα συνοδεύεται από ανάλογο αριθμό εκπαιδευτικών, όπως αυτός ορίζεται από την σχετική νομοθεσία (ΥΑ 129287/Γ2/10-11-2011, ΦΕΚ 2769, τ. ΒΆ, Κεφ. Β΄). Κάθε ομάδα από άλλα κράτη θα συνοδεύεται από έναν έως το πολύ δύο εκπαιδευτικούς ή συνοδούς.

Οι θεατρικές ομάδες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο φεστιβάλ πρέπει να εκδηλώσουν με αίτηση το ενδιαφέρον τους μέχρι 21 Νοεμβρίου 2014. Για το σκοπό αυτό πρέπει:
α) να υποβάλλουν συμπληρωμένα τα τρία συνημμένα έντυπα (Αίτηση Συμμετοχής, Βεβαίωση και Βασικές πληροφορίες για το έργο),
β) να στείλουν το κείμενο του έργου που θα παρουσιάσουν, είτε αυτό είναι το πρωτότυπο είτε η διασκευή του και
γ) να στείλουν μία φωτογραφία της θεατρικής ομάδας και των συντελεστών της.
Όλα τα παραπάνω πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά και ηλεκτρονικά ως εξής: 
Α) ταχυδρομικά στην διεύθυνση: Γραφείο Πολιτισμού, Δήμος Μεσσήνης, Δημάρχου Παύλου Πτωχού Τ.Κ. 24200 Μεσσήνη. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27223 60140 (κ. Θεριός), 2722360179 (κα Μαραβά) και 6944363890 (κα Καμαρινοπούλου) 
Β) ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: itherios@messini.gr, gmarava@messini.gr.

Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο φεστιβάλ σημαίνει και αποδοχή των παρακάτω όρων της διοργάνωσης:
Κάθε θεατρική ομάδα λαμβάνει μέρος στο φεστιβάλ μόνο με ένα έργο. 

Κάθε θεατρική ομάδα που έχει οριστικά αποφασίσει να λάβει μέρος στο 
φεστιβάλ πρέπει μέχρι 23 Ιανουαρίου 2015 (σφραγίδα Ταχυδρομείου) να στείλει στην παραπάνω ταχυδρομική διεύθυνση ένα CD ή DVD που θα περιέχει: α) 5 έως 10 ψηφιακές φωτογραφίες (ανάλυση 300 dpi) από τις πρόβες, β) οπτικοακουστικό υλικό (10-15 λεπτά) από τις πρόβες ή την παράσταση, προκειμένου να επιλεγεί η παράσταση (το υλικό δεν θα επιστραφεί) και γ) το κείμενο – σενάριο του έργου που θα παρουσιασθεί είτε αυτό είναι το πρωτότυπο είτε η διασκευή του.

Το έργο θα πρέπει να είναι κανονικής διάρκειας (από 50΄ έως 70` λεπτά το μέγιστο).

Θα δηλωθεί η κατηγορία του έργου: α) αυθεντικό, β) διασκευή. Θα προτιμηθούν κυρίως τα αυθεντικά έργα. 

Ώρα έναρξης των παραστάσεων: 09:30 π.μ. και 11:00 π.μ. (κάθε ημέρα θα παρουσιάζονται δύο έργα).

Στο χώρο της παράστασης θα υπάρχει μία απλή μικροφωνική και ηχητική εγκατάσταση με CD Player. Η μουσική κάθε παράστασης πρέπει να είναι αποκλειστικά ηχογραφημένη σε audio CD. Δεν επιτρέπεται η «ζωντανή» μουσική από ορχήστρα μέσα ή γύρω από το μνημείο.

Τα όποια σκηνικά χρησιμοποιηθούν στις θεατρικές παραστάσεις θα είναι ελαφρές – λυόμενες, μικρές και εύκολο-μεταφερόμενες κατασκευές. Κανένα σκηνικό  δεν θα στηριχτεί ή τοποθετηθεί στο μνημείο.

Δεν θα χρησιμοποιηθούν πυροτεχνήματα, καπνογόνα, φωτοβολίδες και γενικά εύφλεκτα υλικά καθώς και η αφή κεριών και πυρσών.

Δεν θα γίνει χρήση και ρίψη, για ειδικά σκηνοθετικά τεχνάσματα, υλικών που είναι δύσκολο να περισυλλέγουν, όπως είναι π.χ. το φελιζόλ, ο χαρτοπόλεμος κ.λπ.

Τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν την κάθε θεατρική ομάδα.

Οι διοργανωτές θα εξασφαλίσουν τη διαμονή των μελών των θεατρικών ομάδων (2 διανυκτερεύσεις), πρωινό καθώς και ένα γεύμα στα μέλη κάθε θεατρικής 
ομάδας αμέσως μετά την παράστασή τους.

Οι θεατρικές ομάδες που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν για την συμμετοχή τους μέχρι 9 Φεβρουαρίου 2015 και θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι 13 
Φεβρουαρίου 2015, στην Τράπεζα Eurobank στον λογαριασμό 0026.0317.700200116352 το ποσό των είκοσι ευρώ (20 ¤) για κάθε μέλος της θεατρικής ομάδας που συμμετέχει (μαθητή και εκπαιδευτικό/συνοδό), ως εγγύηση συμμετοχής για ενίσχυση των μελλοντικών δράσεων ανάδειξης και αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης. 

Στις θεατρικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα απονεμηθεί Έπαινος Συμμετοχής. Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι προαιρετική. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved