ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πολιτιστικά Επιστροφή    
Ζητούν να ενταχθούν τα αρχαία ελληνικά στη άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Unesco

Proslipsis.gr | Αθήνα 30.3.2019, 22:09

Να περιληφθούν τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco προτείνει η γαλλική ένωση Human-Hist, με ένα μανιφέστο που παρουσιάστηκε σήμερα στο Οτέν της Γαλλίας, στο πλαίσιο της «Β΄ Διεθνούς Συνάντησης των αρχαίων γλωσσών».

Στη συνάντηση αυτή συμμετέχουν 80 ερευνητές και πανεπιστημιακοί από τη Γαλλία και άλλες χώρες. Οι συζητήσεις «στρογγυλής τραπέζης» γίνονται στα λατινικά ή τα αρχαία ελληνικά. Στο Οτέν τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται αδιαλείπτως εδώ και 2.000 χρόνια!

«Τα ελληνικά και τα λατινικά δεν είναι ούτε απαρχαιωμένες, ούτε ελιτιστικές (γλώσσες) και πρέπει να τις προωθήσουμε», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ, ο οποίος χαρακτήρισε το μανιφέστο της Human-Hist «εμβληματικό και ουσιώδες».

Από την πλευρά του, ο ο πρόεδρος της ένωσης Human-Hist δήλωσε: «Τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά είναι οι βάσεις της γαλλικής γλώσσας και της ευρωπαϊκής ιστορίας. Θεωρήσαμε απαραίτητο να διαφυλάξουμε τη διδασκαλία τους».

Σημειώνεται ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα αποτελεί τη βάση τόσο της αγγλικής, όσο και της γερμανικής γλώσσας, ενώ ως μαθηματική γλώσσα αναγορεύεται ως η κατ' εξοχήν γλώσσα των υπολογιστών. Μάλιστα, παρότι πολλοί τη χαρακτηρίζουν «νεκρή γλώσσα», αυτή εξακολουθεί να παράγει νέες λέξεις (πχ nanotechnology). 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved