ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις τακτικού προσωπικού Επιστροφή    
Διευθυντές στα Ινστιτούτα του Αστεροσκοπείου (16/3/06)


Αθήνα 16.3.2006, 22:24
Την πλήρωση θέσεων διευθυντών των Ινστιτούτων του "Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης" και "Αστρονομίας και Αστροφυσικής", προκηρύσσει το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώνουν τα εξής προσόντα:
Να είναι επιστήμονες που να έχουν προσόντα ερευνητή Α' βαθμίδας, δηλαδή:
Αποδεδειγμένη ικανότητα να αναπτύσσουν την έρευνα και τις εφαρμογές της σε νέους τομείς, να συντονίζουν δραστηριότητες σε ευρύτερα πεδία έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, να συμβάλλουν στη χάραξη ερευνητικής και τεχνολογικής πολιτικής και την ανάπτυξη ερευνητικών οργανισμών με την προσέλκυση εξωτερικών χρηματοδοτήσεων, να έχουν αναγνωρισθεί διεθνώς για τη συμβολή τους σε επιστημονικούς και τεχνολογικούς τομείς της ειδικότητας τους να έχουν συμβάλει στη διάδοση και εφαρμογή της παραγόμενης από την έρευνα γνώσης, να έχουν πλούσιο συγγραφικό έργο σε μονογραφίες ή δημοσιεύσεις σε περιοδικά διεθνώς αναγνωρισμένου κύρους ή και σημαντικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Επίσης να έχουν ειδίκευση σε επιστημονικό ερευνητικό αντικείμενο της επιστημονικής περιοχής του Ινστιτούτου, επαρκή διοικητική πείρα και να μην έχουν συμπληρώσει κατά την ημέρα του διορισμού τους το 63ο έτος της ηλικίας τους.

Υποψήφιοι μπορεί να είναι και μέλη του ΔΕΠ των ΑΕΙ της χώρας, εφόσον έχουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 1 του Ν. 1771/88. Προκειμένου για πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας, η οποία θα διαπιστωθεί από την ειδική επιτροπή κριτών.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου διορίζεται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης με πενταετή θητεία και με τη διαδικασία που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 27 του Ν. 3054/02. Με το διορισμό του θεωρείται ότι κατέχει προσωποπαγή θέση ερευνητή Α' για όλες τις συνέπειες υπό την αίρεση του άρθρου 32 του Ν. 3419/05. Η θητεία του διευθυντή του Ινστιτούτου μπορεί να ανανεωθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης για μία ακόμη πενταετία με τις προϋποθέσεις του άρθρου 11 παρ 5 του Ν. 1514/85. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου υπηρετεί με πλήρη απασχόληση. Συγχρόνως μπορεί να ασκεί ερευνητικά καθήκοντα με μερική απασχόληση μόνο στο ίδιο ερευνητικό κέντρο ή αν είναι μέλος ΔΕΠ των ΑΕΙ, να διδάσκει ένα εξαμηνιαίο μάθημα, με την επιφύλαξη των διατάξεων του Ν. 2530/97 (ΦΕΚ Α'218).

Υποψηφιότητες υποβάλλονται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Μεσογείων 14-18, Τ.Θ. 14631, Τ.Κ. 11510 Αθήνα, τηλ.: 210-7458189, αρμόδια: Χ. Φωκά, μέχρι και 30 Απριλίου 2006. Απαιτούνται αίτηση και βιογραφικό σημείωμα με στοιχεία που να αποδεικνύουν το ερευνητικό - επιστημονικό και διοικητικό έργο των υποψηφίων, σε 7 αντίτυπα.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved