ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις τακτικού προσωπικού Επιστροφή    
Τρεις προκηρύξεις ΑΣΕΠ για την πλήρωση 3.165 τακτικών θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ (6/6/06)
 


Αθήνα 6.6.2006, 00:57
@ΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Συνολικά 3.165 θέσεις τακτικού προσωπικού των κατηγοριών πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα καλυφθούν το προσεχές διάστημα σε φορείς υγείας, ασφάλισης κ.λπ., μέσω τριών προκηρύξεων του ΑΣΕΠ που θα εκδώσει το Εθνικό Τυπογραφείο σε περίπου 10 ημέρες.

Το πλήρες κείμενο και των τριών προκηρύξεων παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα η Proslipsis στα συνημμένα αρχεία.

Οι θέσεις θα πληρωθούν με την διαδικασία της σειράς προτεραιότητας, σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν. 2190/94 (θα το βρείτε στην «Νομοθεσία Προσλήψεων»), από το ίδιο το ΑΣΕΠ, στο οποίο και θα αποστέλλονται οι αιτήσεις.

Ειδικότερα, οι προκηρύξεις περιέχουν αντίστοιχα 787 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ), 1.408 τεχνολογικής (ΤΕ) και 970 δευτεροβάθμιας (ΔΕ), διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και πολλές θέσεις διοικητικού προσωπικού.

Οι θέσεις κατανέμονται πανελλαδικά σε φορείς του υπουργείου Υγείας, στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (υπουργείο Εσωτερικών), στη Γενική Γραμματεία ΄Ερευνας και Τεχνολογίας (υπουργείο Ανάπτυξης), στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), στον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ Πεδ. Σερρών), στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) (ΝΠΔΔ -Υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας), στο Ταμείο Ασφαλίσεως Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ) εκ των οποίων έξι θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδας, στο Ταμείο Πρόνοιας Εργοληπτών Δημοσίων ‘Εργων (υπουργείο Απασχόλησης), στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών), στα Νοσοκομεία Αθηνών Αιγινήτειο και Αρεταίειο, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ - Υπουργείο Παιδείας) και στο Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών (ΤΣΑΥ), κ.λπ.

Και για τις τρεις προκηρύξεις οι αιτήσεις θα απευθύνονται στο ΑΣΕΠ και θα αποστέλλονται σε αυτό μόνο ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, σε φάκελο μεγέθους Α4 ή στον ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ. Η εικοσαήμερη προθεσμία υποβολής των αναμένεται να γνωστοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες από το ΑΣΕΠ.

Μια επισήμανση
Όπως προαναφέρθηκε, πολλές από τις θέσεις αφορούν τον διοικητικό κλάδο. Η συντριπτική πλειονότητα των θέσεων αυτών μέχρι πρότινος καλύπτονταν μέσω γραπτού διαγωνισμού και μπορούσαν να τις διεκδικήσουν υποψήφιοι με οποιοδήποτε τίτλο σπουδών, αλλά και απόφοιτοι εξωτερικού χωρίς αντιστοιχία πτυχίου.

Αντίθετα, στην διαδικασία της σειράς προτεραιότητας τις διοικητικές θέσεις μπορούν να διεκδικήσουν συγκεκριμένοι πτυχιούχοι, ενώ δεν γίνονται δεκτά τα πτυχία εξωτερικού που δεν διαθέτουν αντιστοιχία.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι υποψήφιοι πολλών κλάδων - ειδικοτήτων αποκλείονται από τις παραπάνω διαδικασίες πρόσληψης, όπως και πολλοί πτυχιούχοι εξωτερικού χωρίς αντιστοιχία πτυχίου.

Ο τελευταίος γενικός γραπτός διαγωνισμός διεξήχθει το 2004 και ενώ ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να διεξάγεται τουλάχιστον ένας διαγωνισμός κάθε δύο χρόνια, το 2006 δεν προβλέπεται τέτοιος. Τα αυξημένα καθήκοντα που έχει αναθέσει τελευταία η πολιτεία στο ΑΣΕΠ, χωρίς την παράλληλη ενίσχυσή του σε προσωπικό, αναγκάζει το τελευταίο να καλύπτει τις θέσεις με την σαφώς απλούστερη και λιγότερο χρονοβόρα διαδικασία της σειράς προτεραιότητας.

* Στα παρακάτω αρχεία θα βρείτε τις πλήρεις προκηρύξεις.

 3 αρχεία διαθέσιμα για download 
Oι 970 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (αρχείο pdf 932 kb)
Oι 1.408 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (αρχείο pdf 944 kb)
Oι 787 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (αρχείο pdf 950 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved