ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις τακτικού προσωπικού Επιστροφή    
Δύο προκηρύξεις για την κατάταξη 2.000 Επαγγελματιών Οπλιτών στο Στρατό Ξηράς (11/7/06)
 


Αθήνα 11.7.2006, 21:04
Δύο προκηρύξεις για την κατάταξη 2.000 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), ανδρών και γυναικών, στο Στρατό Ξηράς, εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας. Η πρώτη αφορά όλους τους πολίτες και η δεύτερη όσους υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις (θα τις βρείτε στα συνημμένα αρχεία).

Η πρώτη, γενική προκήρυξη προβλέπει την κατάταξη σε Όπλα-Σώματα του Στρατού Ξηράς 1.790 ΕΠΟΠ ανδρών, για επιχειρησιακές - τεχνικές ειδικότητες, και 50 ΕΠΟΠ ανδρών-γυναικών, για ειδικότητες διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν Έλληνες πολίτες (άνδρες-γυναίκες) ανεξάρτητα αν εκπλήρωσαν ή όχι τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις για την εκπλήρωσή αυτών, εφόσον έχουν τις γραμματικές γνώσεις που αναγράφονται για κάθε ειδικότητα στην προκήρυξη και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας και δεν έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (Γεννηθέντες από 1-1-1979 μέχρι 31-12 -1987).

Η δεύτερη προκήρυξη των Ειδικών Δυνάμεων περιλαμβάνει 160 θέσεις ΕΠΟΠ ανδρών, για επιχειρησιακές - τεχνικές ειδικότητες. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν Έλληνες πολίτες ανεξάρτητα αν εκπλήρωσαν ή όχι τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις για την εκπλήρωσή αυτών, εφόσον έχουν τις γραμματικές γνώσεις που αναγράφονται για κάθε ειδικότητα στην προκήρυξη και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας και δεν έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (Γεννηθέντες από 1-1-1979 μέχρι 31-12 -1987).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά τους μέχρι 11 Αυγούστου 2006, με συστημένη επιστολή, στο ΓΕΣ/Επιτροπή Ελέγχου δικαιολογητικών, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ζητούν από τα κατά τόπους Στρατολογικά Γραφεία της Χώρας, τα Γραφεία Ενημέρωσης Κοινού και λοιπές Στρατιωτικές Αρχές, όπου τις επόμενες ημέρες θα σταλούν και αντίγραφα των προκηρύξεων.

Το καθεστώς
Όσοι καταταγούν ως ΕΠΟΠ θα φέρουν το βαθμό του Στρατιώτη και θα παίρνουν το μισθό του Λοχία μη Παραγωγικών Σχολών. Θα προαχθούν σε Δεκανείς με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας όσοι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούν κατά την κατάταξή τους ως ΕΠΟΠ και με τη συμπλήρωση δύο ετών υπηρεσίας όσοι δεν είχαν καταταγεί για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Όσοι απολύονται μετά την ευδόκιμη συμπλήρωση της αρχικώς αναληφθείσας επταετούς υποχρέωσης παίρνουν εφάπαξ αποζημίωση ίση με το διπλάσιο των ετών υπηρεσίας επί τις αντίστοιχες μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν κατά την απόλυσή τους.

Μετά τη συμπλήρωση της επταετούς υπηρεσίας, όσοι από τους Επαγγελματίες Οπλίτες επιθυμούν, μπορούν να μονιμοποιηθούν με το βαθμό που φέρουν εφόσον κριθούν κατάλληλοι, μέχρι τη συμπλήρωση 35ετούς συντάξιμης υπηρεσίας, εξελισσόμενοι μέχρι το βαθμό του Αρχιλοχία και μισθολογικά μέχρι τα 2/3 της διαφοράς του βασικού μισθού του Αντισυνταγματάρχη και Ταγματάρχη με τη συμπλήρωση τριάντα ενός (31) ετών συνολικής πραγματικής υπηρεσίας.

* Στα συνημμένα αρχεία περιέχονται οι δύο προκηρύξεις.

 

 

 2 αρχεία διαθέσιμα για download 
Προκήρυξη Ειδικών Δυνάμεων (αρχείο pdf 499 kb)
Γενική Προκήρυξη (αρχείο pdf 574 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved