ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις τακτικού προσωπικού Επιστροφή    
Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 5.959 εκπαιδευτικών
 

Έως 31 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις, στις αρχές Ιανουαρίου το πρόγραμμα των εξετάσεων


Αθήνα 25.11.2004
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2004 θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 5.949 θέσεις εκπαιδευτικών, από τις συνολικά 7.607 που περιλαμβάνονται στην σχετική υπουργική απόφαση.
Οι υπόλοιπες 1.658 θέσεις που αφορούν διάφορες ειδικότητες (γιατρών, μηχανικών, πληροφορικής, γεωπόνων κ.ά.) θα περιληφθούν σε νέα προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί στις αρχές του νέου έτους.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις 5.949 θέσεις δημοσιεύται στο τεύχος ΑΣΕΠ αρ. 475/2004 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αλλά επειδή περιείχε ορισμένα λάθη εκδόθηκε και διορθωτική, που δημοσιεύται στο ΦΕΚ ΑΣΕΠ  αρ. 482/2004 (η Proslipsis επεξεργάσθηκε τα δύο τεύχη και παρουσιάζει την τελική προκήρυξη σε ενιαίο κείμενο στο επισυναπτόμενο αρχείο).
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει θέσεις των ακόλουθων κλάδων – ειδικοτήτων:
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Νηπιαγωγών ΠΕ, Δασκάλων ΠΕ.
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Θεολόγων ΠΕ, Φιλολόγων ΠΕ, Μαθηματικών ΠΕ, Φυσικών ΠΕ, Γαλλικής Γλώσσας ΠΕ, Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ, γερμανικής γλώσσας ΠΕ, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων ΠΕ, Οικονομολόγων ΠΕ, Κοινωνιολόγων ΠΕ, Φυσικής Αγωγής ΠΕ, Πτυχιούχων Νομικών και Πολιτικών Επιστημών ΠΕ και Οικιακής Οικονομίας ΠΕ.

 
Τα απαιτούμενα προσόντα

Στον διαγωνισμό θα γίνουν δεκτοί οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα ειδικά προσόντα (τίτλους σπουδών) που θέτει η προκήρυξη και τα ακόλουθα τυπικά:

* Είναι Έλληνες πολίτες.

* Έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης του κλάδου τους (άτομα με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων θα υποβληθούν σε ειδικό τρόπο εξέτασης).

* Δεν έχουν κώλυμα διορισμού.

* Οι άνδρες μέχρι τον διορισμό τους έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

* Έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1983.


Οι αιτήσεις
Αιτήσεις για τις 5.949 θέσεις θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση ΑΣΕΠ, Προκήρυξη: 25/1Π/2004, T.Θ. 143 04, T.K. 115 10 Αθήνα. Σε αυτές οι υποψήφιοι θα πρέπει να σημειώσουν τα παροσόντα τους και τη νομαρχία στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν. Διόρθωση ή συμπλήρωση της αίτησης επιτρέπεται μόνον μέχρι τη λήξη της προθεσμίας και θα πρέπει να κατατεθεί νέα αίτηση, η οποία θα έχει ένδειξη «αντικατάσταση αιτήσεως». Οι υποψήφιοι μπορούν με ξεχωριστή αίτηση να ζητήσουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό σε περισσότερους από έναν κλάδους.

Με την αίτηση οι υποψήφιοι θα πρέπει να συνυποβάλουν και τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 

* Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου (εάν από αυτά δεν προκύπτει η ημερομηνία γεννήσεως απαιτείται και πιστοποιητικό γεννήσεως).

* Ειδικό έντυπο «Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση» (ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ 310).

* Φωτοαντίγραφο διπλής όψεως της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης.

* Παράβολο 5 ευρώ δημόσιου ταμείου.

* Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου στο οποίο να αναγράφεται η ακριβής αριθμητική βαθμολογία και το έτος κτήσης. Παράλληλα, εάν οι υποψήφιοι θέλουν να κάνουν χρήση επιπλέον ιδιοκτητών, θα πρέπει να συμπεριλάβουν στον φάκελο:

* Επικυρωμένο μεταπτυχιακό τίτλο.

* Επικυρωμένο διδακτορικό τίτλο.

* Έντυπο «Υπεύθυνη Δήλωση Προϋπηρεσίας» (ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ 320) στο οποίο συμπληρώνεται η εκπαιδευτική προϋπηρεσία.

* Επικυρωμένο πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ) ή κάποιου από τα ισοδύναμα προς αυτό πτυχία.

Τα έντυπα ΑΣΕΠ 310 και 320 διατίθενται από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και από την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

Υποψήφιοι με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, θα πρέπει να αναγράψουν στην αίτηση με κεφαλαία γράμματα «ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ» και να προσκομίσουν ειδικά δικαιολογητικά, όπως αναφέρονται στην προκήρυξη.

 

Αρνητική βαθμολόγηση
Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις σε δύο θεματικές ενότητες και οι απαντήσεις στα θέματα θα αναπτυχθούν είτε γραπτώς, είτε με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών. Όπως και στον προηγούμενο διαγωνισμό και σε αυτόν θα ισχύσει το σύστημα της αρνητικής βαθμολόγησης στις πολλαπλές επιλογές, δηλαδή θα αφαιρούνται βαθμοί για τις λάθος απαντήσεις.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων και τα εξεταστικά κέντρα θα ανακοινωθούν από το ΑΣΕΠ τον Ιανουάριο 2005 και αφού ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των αιτήσεων.

 

Στα επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης, όπως διαμορφώθηκε μετά την διορθωτική κίνηση του ΑΣΕΠ. 

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
TELEKP1.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved