ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις τακτικού προσωπικού Επιστροφή    
Διδακτική μεθοδολογία - παιδαγωγικά για υποφήψιους εκπαιδευτικούς
 

Μια μοναδική προσφορά της Proslipsis.gr

Αθήνα 14.1.2005
Με στόχο να συμβάλει στην προετοιμασία των υποψηφίων εκπαιδευτικών του επικείμενου γραπτού διαγωνισμού, η «P» παρουσιάζει σήμερα τα θέματα του κρίσιμου μαθήματος «Διδακτική Μεθοδολογία – Παιδαγωγικά» του διαγωνισμού 2002 και τον σχολιασμό τους.

Πρόκειται για μια σημαντική προσφορά που αποκτά μεγαλύτερη αξία για όσους δεν διδάχθηκαν το συγκεκριμένο μάθημα κατά την διάρκεια των σπουδών τους.

Η πρωτοτυπία της παρουσίασης οφείλεται στο γεγονός ότι δεν παρατίθεται απλά η θεματολογία και οι απαντήσεις του διαγωνισμού 2002, αλλά επιχειρείται και ο σχολιασμός τους, με στόχο οι υποψήφιοι να εισαχθούν στην «φιλοσοφία» των εξετάσεων και να αποκτήσουν βαθιά και ουσιαστική γνώση του αντικειμένου. Κάτι που αναμένεται να αυξήσει την κριτική τους ικανότητα και κατά συνέπεια την επίδοσή τους στις εξετάσεις, ανεξαρτήτως θεματολογίας.

Στα κείμενα θα βρείτε τις ερωτήσεις, ένα σύντομο προσανατολισμό γύρω από το θέμα κάθε ερώτησης, τις λέξεις κλειδιά και αιτιολογημένο σχολιασμό κάθε μιας από τις τέσσερις εκδοχές των (σωστών και λανθασμένων) απαντήσεων.

Τα θέματα επιμελήθηκαν τα Πανεπιστημιακά Φροντιστηρία Δ. Μπόνια (Πατησίων 14, Στοά Φέξη, τηλ. 210- 3827.235, φαξ: 3827.233) και αφορούν τους ακόλουθους κλάδους – ειδικότητες: ΠΕ1 Θεολόγων, ΠΕ3 Μαθηματικών, ΠΕ4 Φυσικών – Χημικών, ΠΕ10 Γεωλόγων - Γεωγράφων, ΠΕ2 Φιλολόγων, ΠΕ9 Οικονομολόγων, ΠΕ13 Νομικών και Πολιτικών Σπουδών, ΠΕ12 Μηχανικών, ΠΕ14 Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΠΕ17 Τεχνολόγων ΤΕΙ, ΠΕ18 Μηχανικών ΑΕΙ, ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ, ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ5 Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ6 Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ7 Γερμανικής Γλώσσας και ΠΕ8 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων.

Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε θέματα:
- Στο METH1 για τους κλάδους - ειδικότητες: ΠΕ1 Θεολόγων, ΠΕ3 Μαθηματικών, ΠΕ4 Φυσικών - Χημικών - Γεωλόγων - Γεωγράφων και ΠΕ10 Κοινωνιολόγων.

- Στο METH2 για τους κλάδους - ειδικότητες: ΠΕ2 Φιλολόγων, ΠΕ9 Οικονομολόγων και ΠΕ13 Νομικών και Πολιτικών Σπουδών.

- Στο METH3 για τους κλάδους - ειδικότητες: ΠΕ12 μηχανικών, ΠΕ14 Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΠΕ17 Τεχνολόγων ΤΕΙ και ΠΕ18 Μηχανικών ΤΕΙ.

- Στο METH4 για τους κλάδους - ειδικότητες: ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ, ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ, ΠΕ11 Φυσικής - Αγωγής και ΠΕ8 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων.

- Στο METH5 για τους κλάδους - ειδικότητες: ΠΕ5 Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ6 Αγγλικής Γλώσσας και ΠΕ7 Γερμανικής Γλώσσας.

 5 αρχεία διαθέσιμα για download 
MET5.doc
MET4.doc
MET3.doc
MET2.doc
MET1.doc

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved