ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις τακτικού προσωπικού Επιστροφή    
Διαγωνισμός για 21 μεταφραστές στο υπουργείο Εξωτερικών


Αθήνα 12.3.2005
Προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση είκοσι μίας θέσεων μεταφραστών, που θα συμπεριληφθούν στον πίνακα μεταφραστών της Μεταφραστικής Υπηρεσίας, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι θέσεις που προκηρύσσονται αφορούν στις κάτωθι γλώσσες:
- Αγγλικά: 2 θέσεις
- Βουλγαρικά: 1 θέση
- Γαλλικά: 2 θέσεις
- Γεωργιανά: 1 θέση
- Δανέζικα: 1 θέση
- Εβραϊκά: 1 θέση
- Ιαπωνικά: 1 θέση
- Ισπανικά: 1 θέση
- Καζάχικα: 1 θέση
- Κινέζικα: 1 θέση
- Νορβηγικά: 1 θέση
- Ολλανδικά: 1 θέση
- Ουγγρικά: 1 θέση
- Ουκρανικά: 1 θέση
- Πολωνικά: 1 θέση
- Ρωσικά: 1 θέση
- Σουηδικά: 1 θέση
- Τουρκικά: 2 θέσεις

Ως τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού ορίζεται ως το υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα και ημερομηνία ενάρξεως του η 18η Απριλίου 2005, ημέρα Δευτέρα. Ο διαγωνισμός θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της Π13-2859/ΑΣ 1100/4.2.2005 (Α’ 188) όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Π15-5564/ΑΣ 2259/7.3.2005. Με απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί η ακριβής ημέρα και ώρα της γραπτής δοκιμασίας ανά γλώσσα.

Προσόντα - δικαιολογητικά
Για να γίνει κανείς δεκτός στο διαγωνισμό πρέπει να έχει την ελληνική ιθαγένεια, να έχει συμπληρώσει το 21ο και να μην έχει υπερβεί το 55ο έτος της ηλικίας του και να υποβάλει δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν την έναρξη του διαγωνισμού α) σχετική αίτηση στη ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών σε ειδικό έντυπο και β) υπεύθυνη δήλωση για τα ατομικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας, ημερομηνία, έτος και τόπο γέννησης, τόπο διαμονής, ασχολίες από τότε που συμπλήρωσε το 18ο έτος της ηλικίας του, τίτλους σπουδών σχετικών με τη δηλούμενη προς εξέταση ξένη γλώσσα). Στη δήλωση αυτή θα πρέπει ο υποψήφιος να αναφέρει και τη ξένη γλώσσα ή γλώσσες, στις οποίες επιθυμεί να εξετασθεί.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των υποψηφίων του διαγωνισμού που θα συμπεριληφθούν στον πίνακα μεταφραστών της Μεταφραστικής Υπηρεσίας του υπουργείου υποβάλλονται από τους επιτυχόντες στη Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, μέσα σε τριάντα ημέρες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και είναι τα ακόλουθα:

α) Πιστοποιητικό του Δημάρχου ή του Προέδρου της Κοινότητος που να αποδεικνύει την εγγραφή τους, προκειμένου για άνδρες, στο μητρώο αρρένων και, προκειμένου για γυναίκες, στο γενικό μητρώο δημοτών, τη χρονολογία γεννήσεως και τον τόπο και χρόνο κτήσεως της ελληνικής ιθαγενείας, προκειμένου για πολιτογραφηθέντα ομογενή,
β) Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξεως γεννήσεως που θα πρέπει να έχει συνταχθεί ενενήντα ημέρες από της γεννήσεως (η πράξη αυτή πρέπει να αποδεικνύει ότι οι υποψήφιοι έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας και δεν έχουν υπερβεί το 55ο έτος), ή, αν δεν υπάρχει ληξιαρχική πράξη, απόσπασμα, προκειμένου για άνδρες, του μητρώου αρρένων και, προκειμένου για γυναίκες, του γενικού μητρώου δημοτών (δημοτολόγιο). Για τη συμπλήρωση του ανώτατου και κατώτατου ορίου ηλικίας διορισμού, ως ημέρα γεννήσεως θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης για το κατώτατο όριο και η 31η Δεκεμβρίου του αντίστοιχου έτους για το ανώτατο.
γ) Πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α’ που να βεβαιώνει ότι ο άνδρας υποψήφιος έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει νομίμως απαλλαγεί απ’ αυτές.
δ) Καταφατική δήλωση που διατυπώνεται από την αρμόδια Υπηρεσία Ποινικού Μητρώου (αναζητείται αυτεπαγγέλτως από τη Διεύθυνση Προσωπικού).
ε) Πιστοποιητικό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών περί μη διώξεως ως φυγόποινου.
στ) Πιστοποιητικό της Εισαγγελίας Εφετών περί μη διώξεως για κακούργημα ή πλημμέλημα.
ζ) Πιστοποιητικό υγείας και αρτιιιέλειας του υποψηφίου στηριζόμενο και σε ακτινογραφία θώρακος και εκδιδόμενο από την αρμόδια, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 165, 166 και 171 του Ν. 2683/1999, Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.
η) Το πρωτότυπο ή επικυρωαένο αντίγραφο τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ηιιεδαπής ή αλλοδαπής (στη β’ περίπτωση απαιτείται και βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).
Τα πιστοποιητικά α’, γ’, ε’, στ’ και ζ’ του άρθρου αυτού θα πρέπει να έχουν εκδοθεί έξι μήνες το πολύ πριν από την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής της αιτήσεως για συμμετοχή στο διαγωνισμό.
4. Σε περίπτωση που ο επιτυχών είναι δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει να διαθέτει την άδεια της Υπηρεσίας του βάσει του άρθρου 31 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (Ν. 2683/1999, Α’ 19).

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved