ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις τακτικού προσωπικού Επιστροφή    
Προσλήψεις 4.550 ΕΠΟΠ σε Στρατό και Αεροπορία (19/5)


Αθήνα 19.5.2005
Προκηρύξεις για την πρόσληψη 3.000 επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) στο Στρατό Ξηράς και 1.550 στην Πολεμική Αεροπορία εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ η έκδοση ανάλογης προκήρυξης για την πλήρωση 1.250 θέσεων στο Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να γίνει τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τις προκηρύξεις:

- Ο Στρατός Ξηράς θα προσλάβει 2.699 άνδρες για επιχειρησιακές - τεχνικές ειδικότητες, 71 άνδρες και γυναίκες για ειδικότητες διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης και 230 άνδρες για επιχειρησιακές - τεχνικές ειδικότητες των Ειδικών Δυνάμεων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι 12 Ιουλίου 2005.

- Η Πολεμική Αεροπορία 1.351 άνδρες ΕΠΟΠ διαφόρων ειδικοτήτων και 199 άνδρες και γυναίκες, επισης διαφόρων ειδκοτήτων. Και για αυτές τις θέσεις αιτήσεις θα υποβάλονται μέχρι τις 12 Ιουλίου 2005.

Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη προκήρυξη του Πολεμικού Ναυτικού θα εκδοθεί τον Ιούνιο και θα προβλέπει την πρόσληψη 1.250 ΕΠΟΠ, από τους οποίους 1.150 άνδρες διαφόρων ειδικοτήτων και 100 άνδρες και γυναίκες νοσηλευτικών ειδικοτήτων. Οι πληροφορίες λένε ότι η υποβολή των αιτήσεων θα λήγει στις 13 Ιουλίου 2005.

Προσόντα και καθεστώς απασχόλησης
Τις θέσεις του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας μπορούν να διεκδικήσουν Ελληνες πολίτες ηλικίας 19 μέχρι 28 χρόνων (ή και άνω των 28 ετών, υπό ορισμένες προϋποθέσεις) και ειδικότερα όσοι έχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 1978 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1986. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν τα ειδικά προσόντα που περιγράφονται στις προκηρύξεις.

Αυτοί που θα καταταγούν θα φέρουν το βαθμό του Στρατιώτη και θα παίρνουν το μισθό του Λοχία μη Παραγωγικών Σχολών. Θα προαχθούν σε Δεκανείς με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας όσοι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούν κατά την κατάταξή τους ως ΕΠ.ΟΠ και με τη συμπλήρωση δύο ετών υπηρεσίας όσοι δεν είχαν καταταγεί για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Όσοι απολύονται μετά την ευδόκιμη συμπλήρωση της αρχικώς αναληφθείσας επταετούς υποχρέωσης παίρνουν εφάπαξ αποζημίωση ίση με το διπλάσιο των ετών υπηρεσίας επί τις αντίστοιχες μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν κατά την απόλυσή τους.

Μετά τη συμπλήρωση της επταετούς υπηρεσίας, όσοι από τους Επαγγελματίες Οπλίτες επιθυμούν, μπορούν να μονιμοποιηθούν με το βαθμό που φέρουν εφόσον κριθούν κατάλληλοι, μέχρι τη συμπλήρωση 35ετούς συντάξιμης υπηρεσίας, εξελισσόμενοι μέχρι το βαθμό του Αρχιλοχία και μισθολογικά μέχρι τα 2/3 της διαφοράς του βασικού μισθού του Αντισυνταγματάρχη και Ταγματάρχη με τη συμπλήρωση τριάντα ενός ετών συνολικής πραγματικής υπηρεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν περισσότερες πληροφορίες από τα κατά τόπους Στρατολογικά Γραφεία της Χώρας, τα Γραφεία Ενημέρωσης Κοινού και λοιπές Στρατιωτικές Αρχές.

Αναλυτικά προκηρύξεις και έντυπα αιτήσεων θα βρείτε:
* Για τις 3.000 του Στρατού Ξηράς, πατώντας
εδώ.
* Για τις 1.550 της Πολεμικής Αεροπορίας, πατώντας
εδώ.

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved