ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  ΦΑΚΕΛΟΣ | Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023 Επιστροφή    
ΑΣΕΠ: Αριθμητικός συλλογισμός ίσον μαθηματική σχέση μεταξύ αριθμών

Proslipsis.gr | Αθήνα 15.02.2023, 22:31

Με αφορμή ερωτήματα υποψηφίων, υπενθυμίζεται από την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) της Πρόσκλησης-Προκήρυξης 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 75/τ. ΑΣΕΠ/21.11.2022) ότι σε σχέση με τη δοκιμασία δεξιοτήτων (γλωσσικός και αριθμητικός συλλογισμός) καθώς και εργασιακής αποτελεσματικότητας έχουν εκδοθεί και αναρτηθεί στην κεντρική ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι από 9/12/2022 και 23/1/2023 Ανακοινώσεις με οδηγίες και παραδείγματα.  

Όπως προκύπτει από τις εν λόγω ανακοινώσεις, ο αριθμητικός συλλογισμός βασίζεται, αποκλειστικά και μόνο, στον εντοπισμό της μαθηματικής σχέσης μεταξύ αριθμών. Η εν λόγω μαθηματική σχέση προκύπτει από απλές πράξεις (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό, διαίρεση). Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται γνώση μαθηματικών τύπων οποιουδήποτε είδους εκ μέρους των υποψηφίων. Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι ερωτήσεις αριθμητικού λογισμού δεν έχουν τον χαρακτήρα εξέτασης γνώσεων σχετικά με μαθηματικές έννοιες, άλγεβρα και γεωμετρία.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved