ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  ΦΑΚΕΛΟΣ | Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023 Επιστροφή    
Παρατυπίες στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εντόπισαν αναγνώστες μας

Proslipsis.gr | Αθήνα 06.03.2023, 01:12

Παρατυπίες φαίνεται ότι σημειώθηκαν στις εξετάσεις του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τη πρόσληψη αποφοίτων πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης στον δημόσιο τομέα, που διεξήχθησαν το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, όπως αναφέρουν αναγνώστες μας. 

Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι:
1. Τα θέματα δόθηκαν σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα με καθυστέρηση.
2. Σε μερικές ερωτήσεις στην εξέταση «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» υπήρχαν σκιασμένα κουτάκια, που όμως σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα δεν ήταν ορατά. Αυτό ανάγκασε το ΑΣΕΠ να δώσει παράταση, την οποία όμως δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν όσοι είχαν ήδη αποχωρήσει. Επιπλέον, αργότερα το ΑΣΕΠ έδωσε και οδηγίες, καθώς και το δικαίωμα στους υποψηφίους να αλλάξουν την απάντησή τους. Όμως ούτε αυτά βοήθησαν γιατί δεν τους δόθηκαν οι σωστές ερωτήσεις.
3. Ορισμένα θέματα ελέγχονται ως προς την ορθότητά τους.
4. Εγείρονται υπόνοιες για «μαγειρέματα» στις απαντήσεις, επειδή δεν δημοσιοποιήθηκαν άμεσα, παρότι ήταν εξ' αρχής γνωστές.

Το ΑΣΕΠ
Αλλά και το ΑΣΕΠ έγινε αποδέκτης καταγγελιών και παραπόνων υποψηφίων κυρίως για προβλήματα και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την αναπαραγωγή των θεμάτων σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, υποσχέθηκε να προχωρήσει σε διερεύνηση, σε συνεργασία με την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, μόλις σχηματίσουν πλήρη εικόνα από τις αναφορές των Προέδρων των εξεταστικών κέντρων. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved