ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  ΦΑΚΕΛΟΣ | Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023 Επιστροφή    
ΑΣΕΠ: Ουδέν νεώτερον για τον γραπτό διαγωνισμό

Proslipsis.gr | Αθήνα 09.03.2023, 16:34

Κυριολεκτικά στα σκοτάδια έχει αφήσει τους υποψηφίους του γραπτού διαγωνισμού 2023 το ΑΣΕΠ, μετά και τις καταγγελίες για παρατυπίες και αστοχίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Από χθες χάθηκε και η επικοινωνία με την ιστοσελίδα της ανεξάρτητης αρχής, λόγω φόρτου, όπως αναγράφεται, φουντώνοντας τις εικασίες για μεθοδεύσεις, ιδίως ως προς τις απαντήσεις στα θέματα, οι οποίες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί παρότι έχουν παρέλθει πέντε ημέρες από τις εξετάσεις.

Συνοπτικά, υποψήφιοι ισχυρίζονται ότι τα θέματα σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα δόθηκαν με καθυστέρηση ή ήταν προβληματικά, κάτι που ανάγκασε το ΑΣΕΠ να παρέμβει και να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Υπενθυμίζουμε ότι θα θέματα του διαγωνισμού ήταν χαμηλής δυσκολίας, ιδίως στον γλωσσικό συλλογισμό και στα μαθηματικά. Μάλιστα έγινε το πρωτοφανές. Δόθηκαν στους υποψηφίους τρεις λυμένες ασκήσεις σε κάθε μάθημα για να τις χρησιμοποιήσουν ως μπούσουλα για να απαντήσουν στις επόμενες! Παρόλα αυτά η αποτυχία πρέπει να είναι μεγάλη, λόγω της διαφορετικής «φιλοσοφίας» των θεμάτων και του γεγονότος ότι ήταν κι εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, εκτιμούν εμπλεκόμενοι με τον διαγωνισμό. Αντίθετα τα θέματα στις «γενικές γνώσεις» θεωρούνται ποιοτικώς ικανοποιητικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ
Ερωτήματα σχετικά με τις καταγγελίες για τον διαγωνισμό διατυπώνουν προς τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης και ο πρώην ΓΓ του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης. Σε κοινή δήλωση τους αναφέρουν ότι «σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, υπήρξαν τρομερές καθυστερήσεις και διαφοροποιήσεις στην ώρα παράδοσης των θεμάτων στους υποψηφίους, ενώ δόθηκε χρονική παράταση και παρασχέθηκαν διευκρινήσεις στους εξεταζόμενους σε προχωρημένη ώρα της διαδικασίας κι ενώ αρκετοί υποψήφιοι είχαν ήδη αποχωρήσει... Τα παραπάνω εγείρουν ζητήματα ισότητας που οφείλει να διέπει κάθε διαγωνιστική διαδικασία, δημιουργώντας defacto υποψήφιους διαφορετικών ταχυτήτων».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved