ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  ΦΑΚΕΛΟΣ | Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023 Επιστροφή    
Αναρμόδιο για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνει του Υπουργείο Εσωτερικών

Proslipsis.gr | Αθήνα 12.03.2023, 22:27

Το Υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει αναρμόδιο και αρνείται να απαντήσει σε καταγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις παρατυπίες και αστοχίες που σημειώθηκαν στις εξετάσεις του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στον δημόσιο τομέα. 

«Θα εξακολουθήσουμε να σεβόμαστε την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ και να στηρίζουμε κάθε του απόφαση που συνδέεται με τις διαδικασίες επιλογής προσωπικού. Δεν θα καταστήσουμε αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαραθέσεως τις επιλογές της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και θα καλούσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να πράξει το ίδιο, αν δεν κατανοούσαμε ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική του ταυτότητα», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο διαγωνισμός αποτελεί μία σημαντική καινοτομία που νομοθέτησε η κυβέρνησή μας, μια μεγάλη μεταρρύθμιση που σηματοδοτεί τη μετάβαση από μία διαδικασία μοριοδότησης τυπικών προσόντων στην ουσιαστική εξέταση γνώσεων και κυρίως δεξιοτήτων, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στην επιλογή προσωπικού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ
Ερωτήματα σχετικά με τις καταγγελίες για τον διαγωνισμό διατύπωσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης και ο πρώην ΓΓ του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης. «Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, υπήρξαν τρομερές καθυστερήσεις και διαφοροποιήσεις στην ώρα παράδοσης των θεμάτων στους υποψηφίους, ενώ δόθηκε χρονική παράταση και παρασχέθηκαν διευκρινήσεις στους εξεταζόμενους σε προχωρημένη ώρα της διαδικασίας κι ενώ αρκετοί υποψήφιοι είχαν ήδη αποχωρήσει... Τα παραπάνω εγείρουν ζητήματα ισότητας που οφείλει να διέπει κάθε διαγωνιστική διαδικασία, δημιουργώντας defacto υποψήφιους διαφορετικών ταχυτήτων», αναφέρουν -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Καταγγελίες
Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι του διαγωνισμού κατήγγειλαν παρατυπίες και αστοχίες στις εξετάσεις τπυ παραπάνω διαγωνισμού, όπως καθυστερήσεις στην μετάδοση των αποτελεσμάτων, χρήση κινητών τηλεφώνων για ενημέρωση σχετικά με την ώρα, προβληματικά αντίγραφα ερωτήσεων και σπασμωδικές κινήσεις επανόρθωσης από το ΑΣΕΠ.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved