ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
Πρωτιά για το ΑΠΘ στην 8η Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας

Proslipsis.gr | Αθήνα 30.12.2021, 13:07

Την πρώτη θέση, μεταξύ 170 φοιτητών από όλο τον κόσμο, κατέκτησε ο φοιτητής του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Βασίλης Παντελίδης, στην 8η Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας, η οποία διοργανώθηκε από την Ακαδημία Τεχνών του Πανεπιστημίου του Νόβι Σαντ.
 
Στην Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημιακών Τμημάτων και Κολεγίων που συμπεριλαμβάνουν το αντικείμενο της φωτογραφίας στο πρόγραμμα σπουδών τους. Οι φοιτητές συμμετέχουν στον Διαγωνισμό με πρωτότυπα έργα τα οποία δημιουργούνται στο πλαίσιο των σπουδών τους. 
 
Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού έδωσε το 1ο βραβείο στον φοιτητή του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Βασίλη Παντελίδη για το πρότζεκτ Μονόλογοι/Monologues (2021). «H εν εξελίξει φωτογραφική εργασία αποτελείται από μία σειρά εννοιολογικών αυτό-πορτραίτων. Μια συρραφή ετερόκλητων επεισοδίων που ανιχνεύουν την ανθρώπινη κατάσταση, αποτέλεσμα ζύμωσης μεταξύ του τραγικού και του κωμικού της ζωής. Οι επιμέρους σκηνές υιοθετούν μια θεατρική οπτική όπου η αφαίρεση, το παράδοξο και το παράλογο, καθώς και η επανάληψη, υφαίνουν ένα κλειστοφοβικό νήμα γύρω από το ανθρώπινο υποκείμενο, δίχως κανενός είδους λύτρωση ή λύση» αναφέρει ο φοιτητής Βασίλης Παντελίδης.
 
Με αφορμή τη διεθνή διάκριση, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε «Ως θεσμός με μακροχρόνια παράδοση, η Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας περιλαμβάνει την καλλιτεχνική έκφραση πολλών γενεών νέων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Όταν οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς καλλιτεχνών του ΑΠΘ διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς, μας κάνουν όλους υπερήφανους. Η βράβευση του φοιτητή μας, αντανακλά το υψηλό επίπεδο σπουδών που επιτελείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και δίνει τη δυνατότητα στους/στις φοιτητές/-τριες να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και να συνεχίσουν, με όλα τα εφόδια που παίρνουν από το ΑΠΘ, να διεκδικούν τα όνειρά τους».
 
Η Πρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Ελευθερία Θανούλη, δήλωσε «είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για άλλη μία από τις δεκάδες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές διακρίσεις που πετυχαίνουν κάθε χρόνο, όχι μόνο τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, αλλά και οι φοιτητές/-τριες και οι απόφοιτοί/-ές μας, στις κινηματογραφικές τέχνες και επιστήμες. Γιατί οι φοιτητές/-τριές μας είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών που επιλέγουν συνειδητά να έρθουν να σπουδάσουν στο Τμήμα μας, για να καταφέρουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».
 
Την υποβολή των συμμετοχών του Τμήματος Κινηματογράφου στην Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας συντονίζει το μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Έλενα Εφέογλου.
 
Επισυνάπτονται φωτογραφίες του πρότζεκτ Μονόλογοι/Monologues (2021) του φοιτητή του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Βασίλη Παντελίδη. Όλες οι φωτογραφίες του πρότζεκτ είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο: https://www.studentbiennial-ns.com/2021/index2021.php?kojaStranica=Finalists.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved