ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
Εκδήλωση ΑΠΘ: SLAPPS και ελευθερία του Τύπου: Νέες απειλές και κίνδυνοι;

Proslipsis.gr | Αθήνα 18.1.2022, 05:49

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «SLAPPS και ελευθερία του Τύπου: Νέες απειλές και κίνδυνοι;», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «ως στρατηγικές αγωγές κατά της συμμετοχής του κοινού (Strategic lawsuits against public participation – SLAPPS) ορίζονται τα διάφορα νομικά μέσα (μηνύσεις κ.ά.) που χρησιμοποιούνται από ισχυρά πρόσωπα ή οργανισμούς εναντίον δημοσιογράφων ή ακτιβιστών, απειλώντας να τους εξοντώσουν επαγγελματικά ή ηθικά, ώστε να τους εξωθήσουν στην αυτολογοκρισία και τη σιωπή. Στόχος της συζήτησης είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο δημοσιογράφοι και ακτιβιστές έρχονται αντιμέτωποι με τον ολοένα εντεινόμενο κίνδυνο που απειλεί την ελευθερία του Τύπου αλλά και την ίδια τη δημοκρατία».
 
Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να συμβάλει στη σχετική συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη για το συγκεκριμένο θέμα. Έμφαση θα δοθεί στις προσωπικές μαρτυρίες δημοσιογράφων που ήρθαν αντιμέτωποι/-ες με αυτή την απειλή. 
 
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
- Flutura Kusari, Νομική Σύμβουλος, Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου (ECPMF) «Μία σύντομη ιστορία του Anti-SLAPP κινήματος στην Ευρώπη»
- Camille Petit, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Έργων στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) «ΕΕ και SLAPPs: Τί πρέπει να περιμένουν οι δημοσιογράφοι;»
- Αναστάσιος Τέλλογλου, Δημοσιογράφος «Δημοσιογραφικά και νομικά προαπαιτούμενα για την επιτυχή έκβαση μιας ένδικης διαδικασίας εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ»
 
Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Χρήστος Φραγκονικολόπουλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Νίκος Παναγιώτου.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM: https://authgr.zoom.us/j/96393276308 (Meeting ID: 963 9327 6308).

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved