ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ίδρυση Εργαστηρίου Αυτόνομων Συστημάτων

Proslipsis.gr | Αθήνα 11.05.2022, 22:16

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενέκρινε την ίδρυση εργαστηρίου με τίτλο «Εργαστήριο Αυτόνομων Συστημάτων» στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τον Εσωτερικό του Κανονισμό.

Αποστολή του ‘Εργαστηρίου  είναι η βελτίωση της αυτονομίας και της αποτελεσματικότητας συνεργαζόμενων ηλεκτρονικών και ηλεκτρομηχανικών συστημάτων, καθώς και η ανάπτυξη της «ευφυΐας» των εφαρμογών που υποστηρίζουν.

Το εργαστήριο ασχολείται με όλες τις εκφάνσεις υπολογιστικών συστημάτων ειδικού σκοπού (embedded systems), υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση στο θέμα της απεξάρτησης από την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης για την επιτυχή υλοποίηση της αποστολής τους. Εστιάζει, επίσης, στην διαχείριση της εκθετικά αυξανόμενης πολυπλοκότητας των μοντέρνων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, προτείνοντας την ανάπτυξη ολοκληρωμένων, αποτελεσματικών και υπολογιστικά φιλικών μεθοδολογιών ικανών να ελαχιστοποιήσουν το κόστος ελέγχου ορθής λειτουργίας μικρών, μεγάλων και πολύ μεγάλων πολυπύρηνων SoC.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 2156|2022.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved