ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
86η ΔΕΘ: Το ΑΠΘ και το ΙΚΥ παρουσιάζουν δράσεις τους

Proslipsis.gr | Αθήνα 09.09.2022, 17:16

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) θα παρουσιάσουν τους στόχους και τις δράσεις του Αριστοτέλειου Κέντρου Ανθρώπινης Ανάπτυξης στον χώρο εκδηλώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Περίπτερο 15 της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00.
 
Το Αριστοτέλειο Κέντρο Ανθρώπινης Ανάπτυξης έχει σκοπό να στηρίξει τις Ελληνικές Κοινότητες και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στις χώρες της Βορείου και Υποσαχάριας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, όπου η Ελληνική Ομογένεια επιβιώνει σε συνθήκες δύσκολες. Ταυτόχρονα, το Κέντρο έχει στόχο να στηρίξει την ανάπτυξη στις χώρες αυτές, λειτουργώντας ως πλατφόρμα διαμετακόμισης πόρων και τεχνικής βοήθειας από την πλούσια ομογένεια στη φτωχή και από τις αναπτυγμένες χώρες στις αναπτυσσόμενες, προς όφελος φοιτητών από τις χώρες αυτές. Οι φοιτητές θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα με υποτροφία και να σπουδάσουν, ώστε επιστρέφοντας στις χώρες τους να βοηθήσουν στην ανάπτυξή τους. Επίσης, στόχος είναι να στηριχθούν νέοι επιστήμονες από την Ελλάδα που θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στις χώρες αυτές για να διενεργήσουν χρηματοδοτούμενη πρακτική άσκηση για ένα χρονικό διάστημα (όπως ιατροί, ιερείς, δάσκαλοι, καθηγητές, γεωπόνοι, μηχανικοί, νομικοί κ.ά.).
 
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και οι προοπτικές που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus International, το οποίο διαχειρίζεται το ΙΚΥ, στις χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και στην περιοχή δράσης του Κέντρου Ανθρώπινης Ανάπτυξης.
 
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τα θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό και τη Δημόσια Διπλωματία, Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, Μιχάλης Κουτσιλιέρης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, καθώς και οι συντελεστές του Αριστοτέλειου Κέντρου Ανθρώπινης Ανάπτυξης και Πρόεδροι των Τμημάτων Ιατρικής, Νομικής και Θεολογίας του ΑΠΘ.
 
Στην εκδήλωση θα παραστούν Αφρικανοί φοιτητές και νέοι επιστήμονες, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως οι πρώτοι πρέσβεις του Κέντρου στις χώρες τους. Τέλος, θα συμμετάσχουν φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ από την ΜΚΟ «United Nations Society of Aristotle University of Thessaloniki», η οποία σκοπό έχει την προαγωγή των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Θα αποτελέσουν τους πρώτους εθελοντές για τη λειτουργία του Κέντρου.
 
Περισσότερες πληροφορίες για την ίδρυση του Αριστοτέλειου Κέντρου Ανθρώπινης Ανάπτυξης στην ιστοσελίδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ: https://law.auth.gr/news/aristotelian-centre-for-human-development.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved