ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
ΕΚΠΑ: Λάβρα κατά του βουλευτή Ι. Καλλιάνου η Ιατρική Σχολή

Proslipsis.gr | Αθήνα 28.04.2024, 15:27

Απόπειρα απαξίωσης του έργου των Πανεπιστημιακών Καθηγητών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» και προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων προσάπτει στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τηλεοπτικό παρουσιαστή δελτίων καιρού, Ιωάννη Καλλιάνο, η Ιατρική Σχολή Αθηνών, μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στο εν λόγω Νοσοκομείο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλλιάνος καταφέρθηκε με βαρύς χαρακτηρισμούς κατά του προσωπικού του παραπάνω νοσοκομείου, απειλώντας μάλιστα και με μηνύσεις, με αφορμή τη νοσηλεία στο Νοσοκομείο αυτό του πατέρα του, ο οποίος τελικά απεβίωσε.

Αναφέρει η Σχολή σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα και στην οποία δεν κατονομάζει αλλά «φωτογραφίζει» με σαφήνεια τον προαναφερθέντα βουλευτή: «Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το θλιβερό γεγονός της απώλειας ενός συνανθρώπου μας, παρακολουθούμε την απόπειρα απαξίωσης του έργου των Πανεπιστημιακών Καθηγητών στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν» και την προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων, μέσω σωρείας μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα από μέλος της Ελληνικής Βουλής. Εκτοξεύονται κατηγορίες κατά συγκεκριμένων συναδέλφων, χωρίς καμία συναφή τεκμηρίωση, ενώ αμετροεπώς επιχειρείται η ποδηγέτηση της κοινής γνώμης επί εξειδικευμένων ιατρικών θεμάτων και ακολουθούμενων κλινικών πρακτικών επί τη βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών.

To έμψυχο δυναμικό της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ έχει φέρει τη Σχολή μας στην υψηλότερη θέση μεταξύ των Ιατρικών Σχολών στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ πλέον κατατάσσεται στις 100 καλύτερες Ιατρικές Σχολές παγκοσμίως (Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2023). Ταυτόχρονα, οι καθηγητές της Σχολής μας παρέχουν υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες στο ΕΣΥ και στην κοινωνία, παρά την επιδοματικού χαρακτήρα αμοιβή τους, υπηρετώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης σε διάφορα Νοσοκομεία της Αττικής. Μεταξύ αυτών το Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», το οποίο διαθέτει πλειάδα Πανεπιστημιακών Κλινικών και Εργαστηρίων και το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς στον υγειονομικό χάρτη της χώρας, αλλά και κόμβο αριστείας στην ιατρική έρευνα και εκπαίδευση.

Τονίζουμε ότι τα μέλη της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ έδιναν και συνεχίζουν καθημερινά να δίνουν τη μάχη μέσα στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας και καλούμε τους Έλληνες πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους στις όποιες φωνές σπίλωσης του κύρους των Ιατρικών Σχολών και Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας». 


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved