ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
ΑΠΘ: Διάκριση σε διαγωνισμό του ΜΙΤ θα επιδιώξει η ομάδα «iGEM Thessaloniki»

Proslipsis.gr | Αθήνα 30.05.2024, 14:40

Διάκριση στον Διεθνή Διαγωνισμό «iGEM Competition» -ο οποίος αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου MIT- θα επιδιώξει η διεθνώς διακεκριμένη φοιτητική διεπιστημονική ομάδα «iGEM Thessaloniki», εκπροσωπώντας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Με την ομάδα συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγητής Γεώργιος Τζέτζης.

Τα μέλη της ομάδας τους ενημέρωσαν ότι το ερευνητικό πρότζεκτ «NeuroMuSceteer», αξιοποιώντας τεχνικές Συνθετικής Βιολογίας, προσφέρει μια πρωτοποριακή και -έως τώρα- ανεξερεύνητη θεραπευτική λύση στην Πολλαπλή Σκλήρυνση. Στόχος είναι να αποτελέσει βάση στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς θεραπειών, στοχευμένων στην πολυπαραγοντική φύση της ασθένειας και μελλοντικά να καταστεί διαθέσιμο όχι μόνο στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στους ασθενείς.

«Η διεθνώς διακεκριμένη φοιτητική διεπιστημονική ομάδα «iGEM Thessaloniki» έχει επιδείξει μια πολυετή δραστηριότητα με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε θέματα γενετικής με εφαρμογές σε ευαίσθητα θέματα υγείας όπως η νεοπλασίες και η πολλαπλή σκλήρυνση» δήλωσε ο κ. Φείδας, και συνέχισε: «Η ομάδα αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα αξιοποίησης των καινοτόμων ερευνητικών αποτελεσμάτων που παράγονται στο ΑΠΘ από δημιουργικές εθελοντικές πρωτοβουλίες φοιτητικών ομάδων για την επίλυση προβλημάτων με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο, αξιοποιώντας όλη τη γνώση που παίρνουν από το ΑΠΘ και επενδύοντας στην άριστη συνεργασία και τη διεπιστημονικότητα. Η διοίκηση του ΑΠΘ στηρίζει και ενθαρρύνει ανάλογες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το υψηλό επίπεδο γνώσης που παράγεται στο ΑΠΘ και μεταδίδεται στους φοιτητές και στις φοιτήτριες που θα αποτελέσουν το μελλοντικό ερευνητικό δυναμικό της χώρας μας».

Η Ομάδα «iGEM Thessaloniki»
Με βασικό χαρακτηριστικό τη διεπιστημονικότητά της, η ομάδα iGEM Thessaloniki εκπροσωπεί το ΑΠΘ στον Διαγωνισμό από το 2017. Η φετινή ομάδα αποτελείται από 11 φοιτητές/τριες, τεσσάρων σχολών και επτά τμημάτων του ΑΠΘ. Μέλη της ομάδας είναι, από το Τμήμα Ιατρικής ο Αλέξανδρος Λιάτσος, ο Παναγιώτης Μπούτος και ο Ηλίας Πηλιανίδης, από το Τμήμα Γεωπονίας η Μαρία-Χριστίνα Τσιλιά και η Μαρία-Λουίζα Τακατζόγλου, από το Τμήμα Χημείας η Αναστασία Τρυγούτη και ο Βασίλειος-Παναγιώτης Θεοχαρόπουλος, από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών η Ιωάννα Καράμπελα, από το Τμήμα Φαρμακευτικής η Μαρία Κεφαλά, από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ο Αντώνιος Τσιορβάς και η απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας Εύα Χασεκίδου. Εκπαιδεύτριες της ομάδας είναι από το Τμήμα Ιατρικής η Δρ. Κωνσταντίνα Ψαθά και η Δρ. Στεφανία Μανιάτση.

Επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας είναι, για τέταρτη χρονιά, ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και Συντονιστής της διεπιστημονικής ομάδας Λειτουργικής Πρωτεϊνωματικής Ανάλυσης και Βιολογίας Συστημάτων (FunPATh, ΚΕΔΕΚ ΑΠΘ), Μιχάλης Αϊβαλιώτης.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved