ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Διευκρινήσεις και νέα αίτηση για τους αναπληρωτές καθηγητές
 

 

Αθήνα 24.6.2010, 19:02

Σε διευκρινίσεις επί της εγκυκλίου για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, και σε διόρθωση της αίτησης, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Παιδείας. 

Ειδικότερα:

Στο Έντυπο Α’ «Αίτηση-Δήλωση» της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου στο πεδίο «9. Αποδέχομαι πρόσληψη αναπληρωτή για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. (ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ02, ΠΕ03)» το οποίο βρίσκεται στην υποενότητα «Α. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ - ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ» διαγράφεται η φράση «σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.».

Ως εκ τούτου το εν λόγω πεδίο αναγράφεται πλέον στην αίτηση ως «9. Αποδέχομαι πρόσληψη αναπληρωτή για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ02, ΠΕ03)».

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα πρόσληψης στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν μόνο οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60-Νηπιαγωγών, ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ02-Φιλολόγων και ΠΕ03-Μαθηματικών οι οποίοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα των αντίστοιχων κλάδων.

Με την εγκύκλιο της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής για την υποβολή αιτήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής σχολικού έτους 2010-2011 θα καθοριστούν τα επιπρόσθετα προσόντα για διδασκαλία σε μαθητές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), για την πιστοποίηση των οποίων θα πρέπει να προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εν λόγω Δ/νση.

Αυτονόητο είναι ότι: α) διαγράφεται και από τη σελ. 14 της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου η φράση «σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» από την υποπερίπτωση "β3) ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»".

β) Δεν απαιτείται η προσκόμιση των δικαιολογητικών με την παρούσα εγκύκλιο στη Δ/νση Ειδικής Αγωγής, όπως αναφέρεται στην περίπτωση 7β του κεφαλαίου «ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ».

 * Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τη νέα, διορθωμένη αίτηση.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η νέα αίτηση (αρχείο doc 166 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved