ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Εφοριακούς καλεί το υπουργείο Οικονομικών

 

Αθήνα 1.9.2010, 19:01

Έκτακτη Δομή Διοίκησης Έργου για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης συγκροτεί το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την ταχεία αύξηση των φορολογικών εσόδων από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, και καλεί τους εφοριακούς υπαλλήλους να ενταχθούν σε αυτές.

Η  Έκτακτη Δομή Διοίκησης Έργου αποτελείται από την Κατευθυντήρια Επιτροπή, στην οποία μετέχουν οι αρμόδιοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς και Προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων, από τον Συντονιστή (Project Manager) της Έκτακτης Δομής, ο οποίος υποστηρίζεται στο έργο του από ολιγομελή ομάδα διοίκησης του έργου και από πέντε Ειδικές Ομάδες Εργασίας (ΕΟΕ).

Συγκεκριμένα, οι πέντε Ειδικές Ομάδες Εργασίας (ΕΟΕ) έχουν ως αντικείμενό τους, αντίστοιχα, τα εξής:
α) Εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που εισάγει ο νέος φορολογικός νόμος 3842/2010.
β) Επιτάχυνση - διασφάλιση είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
γ) Διασφάλιση εσόδων από τους μεγάλους φορολογουμένους.
δ) Επιτάχυνση - διασφάλιση είσπραξης παρακρατούμενων φόρων.
ε) Εξασφάλιση φορολογικής συμμόρφωσης των κατόχων μεγάλων περιουσιών και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σε κάθε ΕΟΕ προβλέπεται μια θέση Υπευθύνου, που δεν εντάσσεται στην παρούσα πρόσκληση, και τρεις έως πέντε θέσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, που θα προσφέρουν εργασία πλήρους απασχόλησης, αποσπώμενα από την υπηρεσία τους. Στην Έκτακτη  Δομή Διοίκησης Έργου θα ενταχθούν και οι υπηρεσίες εξωτερικού συμβούλου, όσον αφορά σε μεθόδους και εργαλεία διοίκησης μεγάλων έργων στον τομέα των υπηρεσιών.

Η πρόσκληση απευθύνεται  σε όλα τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, του κλάδου των εφοριακών υπαλλήλων, που επιθυμούν να ενταχθούν ως μέλη, μετά από αξιολόγηση των προσόντων τους, στην  Έκτακτη Δομή Διοίκησης Έργου.

Κριτήρια για την επιλογή τους θα αποτελέσουν:
Εμπειρία σε κάποιο από τα αντικείμενα των ΕΟΕ. Η δυνατότητα χρήσης βασικών εφαρμογών Η/Υ.Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας.Η απουσία παραπτωμάτων περί την υπηρεσία. Η διάθεση να υπηρετήσουν σε μια ιδιαίτερα νευραλγική πρωτοβουλία για την επιβίωση της Ελληνικής οικονομίας και την επικράτηση της φορολογικής δικαιοσύνης. Η ύπαρξη συναφών μεταπτυχιακών σπουδών, η αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και η επιτυχής συμμετοχή σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα ληφθούν  ιδιαίτερα υπόψη. Η διάρκεια λειτουργίας της  Έκτακτης Δομής  Διοίκησης Έργου, η οποία αναμένεται να  θεσμοθετηθεί σύντομα με νόμο, προβλέπεται στους 18 μήνες με δυνατότητα μικρής παράτασης. Η έναρξη λειτουργίας της θα γίνει την 1η Οκτωβρίου 2010.

Για όσους υπηρετήσουν επιτυχώς στις προαναφερόμενες Ομάδες Εργασίας (ΕΟΕ), θα απονεμηθεί εύφημος μνεία από τον υπουργό Οικονομικών και θα προσφερθεί  η δυνατότητα τοποθέτησης σε υπηρεσιακές μονάδες της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου, κατ’ επιλογή του ενδιαφερομένου. Προβλέπεται επίσης η καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 7 του Ν. 3833/2010.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου 2010, ενώ αιτήσεις υποβάλλονται στην διεύθυνση: http://www.opengov.gr/home/?p=1048.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved