ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Δικαστές στο Δικαστήριο Δημόσιας Διοίκησης της ΕΕ
 

 

Αθήνα 3.9.2010, 11:14

Δημόσια πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον διορισμό δικαστών στο νεοσύστατο Δικαστήριο Δημόσιας Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απευθύνει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Με την απόφαση αριθ. 2004/752/ΕΚ, Ευρατόμ (1), το Συμβούλιο αποφάσισε να συστήσει το Δικαστήριο Δημόσιας Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Δικαστήριο Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο είναι προσαρτημένο
στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εδρεύει στην έδρα αυτού, είναι αρμόδιο σε πρώτο βαθμό για την εκδίκαση των διαφορών μεταξύ της Ένωσης και των υπαλλήλων της, δυνάμει του άρθρου 270 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένων των διαφορών μεταξύ κάθε λοιπού οργάνου ή οργανισμού και του προσωπικού του, για τις οποίες η αρμοδιότητα ανατίθεται στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 2.

Το Δικαστήριο αποτελείται από επτά δικαστές, μεταξύ των οποίων εκλέγεται ο πρόεδρός του. Η θητεία τους είναι εξαετής και ανανεώσιμη. Οι δικαστές διορίζονται από το Συμβούλιο, το οποίο αποφασίζει με ομοφωνία, κατόπιν διαβουλεύσεως με επιτροπή αποτελούμενη από επτά προσωπικότητες που επιλέγονται μεταξύ των πρώην μελών του Δικαστηρίου και του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και νομομαθών αναγνωρισμένου κύρους. Η επιτροπή αυτή εκφέρει γνώμη όσον αφορά την επάρκεια των υποψηφίων για την άσκηση των καθηκόντων του δικαστή του Δικαστηρίου Δημόσιας Διοίκησης. Η επιτροπή συνοδεύει τη γνώμη αυτή με κατάλογο των υποψηφίων οι οποίοι διαθέτουν την πλέον κατάλληλη υψηλού επιπέδου πείρα. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει αριθμό προσώπων τουλάχιστον διπλάσιο του αριθμού των δικαστών που πρόκειται να διοριστούν. 

Καθότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 λήγει η θητεία τριών δικαστών του Δικαστηρίου Δημόσιας Διοίκησης, δημοσιεύεται πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον διορισμό τριών δικαστών για την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2011 έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2017.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την πρόσκληση.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η πρόσκληση (αρχείο pdf 719 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved