ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Εγκρίθηκε stage για 200 στις Διευθύνσεις Εμπορίου των Νομαρχίων (20/11/2005)


Aθήνα 20.11.2005, 14:25
Eγκρίθηκε από το υπουργείο Απασχόλησης και αναμένεται να υλοποιηθεί σύντομα από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Stage) 200 ανέργων, ηλικίας έως 40 ετών (γεννηθέντες μετά την 1 Ιανουαρίου 1965), στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και τις Διευθύνσεις Εμπορίου Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (σχετικά έγραψε η Proslipsis και στο παρελθόν).

Πρόκειται για την τρίτη φάση του προγράμματος αυτού με το οποίο ενισχύονται με προσωπικό οι Διευθύνσεις Εμπορίου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για τη διενέργεια ελέγχων στην αγορά και τον περιορισμό της κερδοσκοπίας. Οι δύο προηγούμενες εφαρμογές του προγράμματος έγιναν το καλοκαίρι του 2004 και καλοκαίρι του 2005, όταν τοποθετήθηκαν στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων αντίστοιχα 640 και 165 άνεργοι, πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και θεωρήθηκαν επιτυχημένες.

Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, η προσαρμογή των επαγγελματικών προσόντων στην εξέλιξη και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας στον τομέα της ειδίκευσής τους, ανέργων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

Η διάρκειά του θα είναι 18 μήνες, από τους οποίους 1 μήνας αφορά θεωρητική και πρακτική ενημέρωση και εξοικείωση με το εργασιακό περιβάλλον, και οι υπόλοιποι 17 θα αφορούν τοποθέτηση σε θέσεις του τομέα ειδίκευσης των ανέργων για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Υπεύθυνος φορέας για την υλοποίηση, διαχείριση, παρακολούθηση, αξιόλογη και έλεγχο του προγράμματος είναι ο ΟΑΕΔ, ενώ δικαιούχος φορέας υλοποίησης είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ήδη ορίσθηκε η κατανομή των θέσεων και των ειδικοτήτων. Από τις θέσεις 175 αφορούν υπηρεσίες της περιφέρειας και 25 της Αττικής. Από τις θέσεις αυτές τουλάχιστον το 60% θα καλυφθεί από γυναίκες και μέχρι 40% από άνδρες ενώ η επιλογή των ανέργων θα γίνει από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέσω της διαδικασίας της εξατομικευμένης παρέμβασης και της συνεκτίμησης του Ατομικού Σχεδίου Δράσης.

Να σημειωθεί ότι έχουν εξαγγελθεί και αναμένεται να υλοποιηθούν άλλα τρία προγράμματα της σειράς stage για τον δημόσιο τομέα, που προβλέπουν την τοποθέτηση:
- 900 ανέργων σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
- 251 ανέργων σε υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.
- 732 ανέργων ηλικίας 22 έως 40 ετών σε υπηρεσίες του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved