ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Εκπαιδευτικό προσωπικό προσλαμβάνουν τα ΤΕΙ της χώρας (15/2/06)


Αθήνα 15.2.2006, 15:05
Συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό προσλαμβάνουν αυτόν τον καιρό τα ΤΕΙ της χώρας.

Οι θέσεις αφορούν επιστημονικούς ή εργαστηριακούς συνεργάτες και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις καλύπτονται από υποψηφίους που διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ.

Ειδικότερα, τα προσόντα που συνήθως ζητούνται είναι τα εξής:

Επιστημονικοί συνεργάτες
Πτυχίο ή δίπλωμα ανώτατης εκπαίδευσης (πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα) εσωτερικού ή ισότιμο εξωτερικού.
Διδακτορικό δίπλωμα σχετικό με το αντικείμενο της θέσης που προκηρύσσεται.
Τέσσερα τουλάχιστον έτη επαγγελματικής δραστηριότητας καταλλήλου επιπέδου ή, αναλόγως με τη φύση της θέσης που προκηρύσσεται, ισόχρονη εργασία σε αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα ή συμμετοχή με αμοιβή σε οργανωμένα ερευνητικά προγράμματα ή συνδυασμός των ανωτέρω δραστηριοτήτων, αντιστοίχων σε κάθε περίπτωση, με το επιστημονικό επίπεδο και το γνωστικό αντικείμενο της θέσης που προκηρύσσεται.

Η ανωτέρω επαγγελματική δραστηριότητα μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι δύο έτη αυτοδύναμη διδασκαλία στο γνωστικό αντικείμενο του τομέα σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ ή ομοταγή ιδρύματα του εξωτερικού.

Συναφής προς το αντικείμενο της θέσης που προκηρύσσεται επιστημονική δραστηριότητα σχεδιασμού και εκτέλεσης ερευνητικών έργων, η οποία αποδεικνύεται από τρεις τουλάχιστον πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους.

Εργαστηριακοί συνεργάτες

Πτυχίο ή δίπλωμα ανώτατης εκπαίδευσης (πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα) εσωτερικού ή ισότιμο εξωτερικού.

Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με την ειδικότητα της θέσης που προκηρύσσεται.

Πέντε τουλάχιστον έτη επαγγελματικής δραστηριότητας αντίστοιχης του επιπέδου σπουδών, σε αντικείμενο σχετικό με την ειδικότητα της θέσης που προκηρύσσεται από τη λήψη του βασικού πτυχίου ή διπλώματος.

Η ανωτέρω επαγγελματική δραστηριότητα μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι δύο έτη διδακτικό έργο σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ ή ομοταγή ιδρύματα του εξωτερικού.

Τεκμηριωμένη ικανότητα υπεύθυνης εφαρμογής επιστημονικών γνώσεων και τεχνολογικών μεθόδων ή εκτέλεσης τμήματος ερευνητικού έργου καταλλήλου επιπέδου στην ειδικότητα της θέσης που προκηρύσσεται.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν διαθέτουν τα πλήρη προσόντα, επιτρέπεται η ανάθεση, με ωριαία αντιμισθία, διδακτικού έργου σε υποψήφιους που κατέχουν τουλάχιστον τον αντίστοιχο βασικό τίτλο σπουδών και διδακτορικό δίπλωμα προκειμένου περί επιστημονικών συνεργατών. Ο συνολικός χρόνος απασχόλησης, στην περίπτωση αυτή, των επιστημονικών συνεργατών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 12 ώρες την εβδομάδα και των εργαστηριακών συνεργατών τις 15 ώρες την εβδομάδα.

Η μηνιαία αποζημίωση των επιστημονικών συνεργατών και των εργαστηριακών συνεργατών που έχουν πλήρη τα παραπάνω προσόντα είναι ίση με τις κάθε είδους αποδοχές του μόνιμου επίκουρου καθηγητή ή του καθηγητή εφαρμογών αντίστοιχα εφόσον η απασχόληση είναι πλήρης ή το ανάλογο ποσοστό των αποδοχών αυτών, εφόσον η απασχόληση είναι μερική.

Σχεδόν σε όλους τους δικτυακούς τόπους των ΤΕΙ δημοσιεύονται σχετικές προκηρύξεις και παρατίθενται πληροφορίες τόσο για τα γνωστικά αντικείμενα όσο και για τον τρόπο υποβολής των δικαιολογητικών.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved