ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
2 ερευνητές στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" (27/3/06)


Αθήνα 27.3.2006, 21:03
Την πλήρωση δύο θέσεων ερευνητών στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Τεχνολογίας προκηρύσσει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος".

Ειδικότερα:
- Μία (1) θέση Ερευνητή Γ' βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Υπολογιστική Ρευστομηχανική - Μεταφορά μάζας ενέργειας, θα ασχοληθεί κυρίως με θέματα περιβάλλοντος
».
- Μία (1) θέση Ερευνητή Γ βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Με εμπειρία στην περίθλαση και ανάκλαση νετρονίων και τις εφαρμογές τους στην επιστήμη υλικών. Εμπειρία στη σκέδαση νετρονίων σε μικρές γωνίες είναι επιθυμητή
».

Τα ελάχιστα προσόντα που απαιτούνται για τον αρχικό διορισμό του ερευνητή είναι διδακτορικό δίπλωμα σε επιστημονικό κλάδο θετικών ή τεχνικών επιστημών και:
- Για τη βαθμίδα Δ' απαιτούνται γνώσεις και αποδεδειγμένη ικανότητα για υπεύθυνη εκτέλεση μιας φάσης ή ενός τμήματος έργου έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, που προκύπτουν από προσκομιζόμενα στοιχείο.
- Για τη βαθμίδα Γ' απαιτείται ο ερευνητής να έχει τεκμηριωμένη ικανότητα να σχεδιάζει και να εκτελεί έργα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, να κατανέμει τμήματα ή φάσεις του έργου σε άλλους ερευνητές και να τους καθοδηγεί ή επιβλέπει. Επίσης, να έχει κάνει πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά διεθνώς αναγνωρισμένα ή και να έχει διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε περίπτωση που εκκρεμούν αιτήσεις έρευνας και εξέτασης για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, λαμβάνονται υπόψη οι εκθέσεις του αρμόδιου γραφείου βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Για κάθε βαθμίδα απαιτούνται και τα προσόντα όλων των προηγούμενων βαθμίδων.

Επιπλέον:
- Οι άρρενες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικασθεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση. Το κώλυμα της μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων δεν ισχύει για πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης, στο οποίο δεν προβλέπεται όμοιο κώλυμα διορισμού ή πρόσληψης.
- Να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη ή υποδικία ή απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη.
- Να είναι υγιείς.
- Να είναι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με γνώση της ελληνικής γλώσσας.
Ο βαθμός γνώσης της ελληνικής γλώσσας καθορίζεται στα εξής:
Ι. προφορική επικοινωνία
II. ανάγνωση και κατανόηση κειμένου εφημερίδας περίπου 500 λέξεων
III. περίληψη του παραπάνω κειμένου σε 50-70 λέξεις
Για το (Ι) και (II) η βαθμολογία θα γίνεται σε κλίμακα 1-10.
Για επιτυχία ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 5.
Η διαπίστωση του βαθμού γνώσης και χειρισμού της ελληνικής γλώσσας θα γίνεται από την πενταμελή επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Δ/ντή του ΕΚΕΦΕ «Δ»
και Προέδρου του Δ.Σ., ύστερα από υποχρεωτική συνέντευξη του υποψηφίου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν μέχρι 21 Απριλίου 2006 στο Τμήμα Γραμματείας της Διεύθυνσης Διοικητικού του ΕΚΕΦΕ «Δ»,
Αγ. Παρασκευή Αττικής 15310, αίτηση που θα συνοδεύεται οπό ανάλογα δικαιολογητικά (πτυχία ή πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις προϋπηρεσίας ή εξειδίκευσης) και βιογρφικό σημείωμα σε πέντε αντίτυπα, καθώς και μία σύντομη περιγραφή των ερευνητικών ενδιαφερόντων και μελλοντικών ερευνητικών σχεδίων.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από το Τμήμα Προσωπικού κα Μ. Τσαπίνου τηλ.: 210-6503027.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved