ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Πρόσληψη ερευνητή Γλωσσολογίας στην Ακαδημία Αθηνών

 

Αθήνα 18.6.2011,22:25 

Η Επιτροπή Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Νεολογισμοί της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Συλλογή, Ταξινόμηση, Έλεγχος, Φάση Β΄» που θα εκπονηθεί από το Κέντρον Ερεύνης Επιστημονικών Όρων και Νεολογισμών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον ακαδημαϊκό κ. Νικόλαο Κονομή, προκηρύσσει μια θέση ερευνητή Γλωσσολογίας για ένα έτος, με σύμβαση έργου, με αντικείμενο την Ηλεκτρονική αναζήτηση, μορφολογική ταξινόμηση και ηλεκτρονική λεξικογράφηση νεολογισμών με χρήση/σύσταση σωμάτων κειμένων.

Σκοπός της εργασίας είναι η συμβολή στην ολοκλήρωση και χρήση ενός πολυεπίπεδου ηλεκτρονικού προγράμματος αναζήτησης, μορφολογικής ταξινόμησης και κειμενικής ένταξης των νεολογισμών με σκοπό τη μορφολογική επεξεργασία και τη σύσταση σωμάτων κειμένων με ειδική κατηγοριοποίηση.

Απαραίτητα Προσόντα:
* Διδακτορικό στη Γλωσσολογία
* Δημοσιεύσεις σχετικές με Παραγωγική Μορφολογία και σώματα κειμένων
* Άριστη γνώση της Αγγλικής και πολύ καλή γνώση της Γαλλικής ή της Γερμανικής
* Πολύ καλή γνώση προγραμμάτων Η/Υ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με πλήρη σφραγισμένο φάκελο που θα περιέχει βιογραφικό σημείωμα με τίτλους σπουδών (επικυρωμένα φωτοαντίγραφα) και δημοσιεύσεις, βεβαιώσεις εμπειρίας σχετικής με το αντικείμενο, και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση τους θα βοηθήσει την επιτροπή επιλογής στη διαμόρφωση γνώμης για την καταλληλότητά τους ως υποψηφίων, όπως συστατικές επιστολές από πρόσφατες συνεργασίες.

Η τελική επιλογή του ερευνητή θα γίνει μετά από συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που διαθέτουν τα παραπάνω προσόντα και υπέβαλαν αίτηση. Τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να κατατεθούν είτε αυτοπροσώπως είτε με συστημένη επιστολή (θα ληφθεί υπόψη η σφραγίδα του ταχυδρομείου) κατά το διάστημα 20/6/2011 έως και 10/7/2011 και ώρα 12.00 στη διεύθυνση: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΟΛΩΝΟΣ 84 10680 ΑΘΗΝΑ.

Στο φάκελο πρέπει να υπάρχει η ένδειξη «Νεολογισμοί της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Συλλογή, Ταξινόμηση, Έλεγχος, Φάση Β’».

Τηλέφωνο Επκοινωνίας: 210-3664748 (κ. Δεληκάρη).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved