ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Πρόσκληση προς εκπαιδευτικούς για στελέχωση των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων
 

 

Αθήνα 5.12.2011, 17:02

Πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που επελέγησαν ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (ΠΠΣ), προκειμένου να καταλάβουν τις προβλεπόμενες δύο θέσεις στο ΕΠΕΣ του σχολείου τους, απευθύνει η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), το όργανο διοίκησης των ΠΠΣ σε εθνικό επίπεδο.

Για την επιλογή των εκπαιδευτικών θα συνεκτιμηθούν:
α. η προηγούμενη εμπειρία των υποψηφίων σε θέματα που αφορούν: 1) την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, 2) την πρακτική άσκηση των φοιτητών, 3) την έρευνα πεδίου στο επίπεδο της σχολικής μονάδας, και 4) την οργάνωση και υποστήριξη ομίλων αριστείας σε επιμέρους γνωστικές πειθαρχίες.
β. η εμπειρία από την πειραματική εφαρμογή ιδίως 1) προγραμμάτων σπουδών, αναλυτικών προγραμμάτων και μεθόδων διδασκαλίας, 2) εκπαιδευτικού υλικού οποιασδήποτε μορφής, 3) καινοτόμων διδακτικών πρακτικών, 4) καινοτόμων και δημιουργικών δράσεων, 5) προγραμμάτων αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών μονάδων, και 6) νέων μοντέλων διοίκησης και λειτουργίας του σχολείου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν μέχρι τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 την φόρμα στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου depps@minedu.gov.gr. Η ΔΕΠΠΣ επιφυλάσσεται να ορίσει ενιαίο ΕΠΕΣ για περισσότερες από μία σχολικές μονάδες. Στις περιπτώσεις αυτές οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν για το ΕΠΕΣ θα προέρχονται από όλες τις σχολικές μονάδες.

Η αίτηση υποβολής υποψηφιότητας είναι σε μορφή Word (θα την βρείτε στα συνημμένα). Αφού συμπληρωθεί, πρέπει να αποθηκευθεί ως έγγραφο .pdf με τίτλο το όνομα του υποψηφίου και στη συνέχεια να σταλεί ως επισυναπτόμενο.

Τα πρότυπα σχολεία
Με το άρθρο 41 του Ν3966/2011 για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (ΠΠΣ) προβλέπεται η συγκρότηση Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠΕΣ) σε κάθε Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο.

Όπως ορίζεται από το νόμο: "Το ΕΠΕΣ του ΠΠΣ είναι πενταμελές και συγκροτείται κατά την πρώτη εφαρμογή του Νόμου για θητεία ενός έτους με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων από τα ακόλουθα μέλη: α) Ένα μέλος ΔΕΠ ή ΕΠΑΕΙ ή εκπαιδευτικό της δημόσιας πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αντίστοιχα προσόντα, ο οποίος ορίζεται ύστερα από εισήγησή της ΔΕΠΠΣ, ως πρόεδρο. β) Τον υπεύθυνο σχολικό σύμβουλο του ΠΠΣ…. γ) Τον διευθυντή του σχολείου. δ) Δύο εκπαιδευτικούς του ΠΠΣ, οι οποίοι επιλέγονται από τη ΔΕΠΠΣ με βάση τα ακαδημαϊκά προσόντα τους στις επιστήμες της εκπαίδευσης (αγωγής).

Το ΕΠΕΣ του ΠΠΣ έχει την παιδαγωγική και την επιστημονική ευθύνη του σχολείου. Προγραμματίζει τις ερευνητικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες του σχολείου, καθώς και τις δράσεις που αφορούν την προσφορά του στην τοπική κοινωνία. Ειδικότερα: α) αποφασίζει για τη δημιουργία ομίλων μαθητών ή τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και για την εγγραφή μαθητών στους ομίλους και τα τμήματα αυτά, β) αποφασίζει την τροποποίηση του αναλυτικού και του ωρολογίου προγράμματος του ΠΠΣ, προκειμένου να υλοποιηθούν καινοτομίες, να λειτουργήσουν οι όμιλοι, τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, τα πιλοτικά ερευνητικά προγράμματα, η συνεργασία με σχολεία της ημεδαπής ή της αλλοδαπής και ό,τι άλλο κριθεί σκόπιμο κατά τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του σχολείου, γ) συνεργάζεται με τον φορέα με τον οποίο τυχόν συνδέεται το σχολείο, σχεδιάζει, προγραμματίζει και συντονίζει τις επιμορφωτικές και τις ερευνητικές δραστηριότητες, οι οποίες εγκρίνονται από τη ΔΕΠΠΣ, δ) συνεργάζεται με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου στην οργάνωση και το σχεδιασμό του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου, ε) καταρτίζει αξιολογικούς πίνακες κατάταξης των υποψήφιων διευθυντών και λοιπών εκπαιδευτικών των ΠΠΣ κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 42 και 48, αντίστοιχα, στ) συντονίζει την εσωτερική αξιολόγηση των ΠΠΣ και υποβάλλει τη σχετική έκθεση στη ΔΕΠΠΣ και ζ) διαχειρίζεται τους οικονομικούς πόρους του ΠΠΣ, πέραν αυτών που διαχειρίζεται η αρμόδια σχολική επιτροπή".

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την αίτηση.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η αίτηση (αρχείο doc 46 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved