ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Θέσεις Ερευνητών στο ΕΚΕΒΕ Φλέμινγκ

 

Αθήνα 17.7.2012, 16:06

Πρόσκληση προς ενδιαφερόμενους για θέσεις μεταπτυχιακών - μεταδιδακτορικών ερευνητών και τεχνικού υποστηρικτικού προσωπικού απευθύνει το ΕΚΕΒΕ «Αλ. Φλέμινγ» - Εργαστήριο Δ. Κοντογιάννη, για την υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος στα πλαίσια της Δράσης  «Αριστεία Ι»  και τίτλο «Μετα-μεταγραφικός προσδιορισμός φλεγμονωδών απαντήσεων: σύζευξη ριβονουκλεο-πρωτεϊνικών συστημάτων με μονοπάτια σηματοδότησης». 

Το πρόγραμμα αφορά στην ανάδειξη συστημάτων μεταμεταγραφικής ρύθμισης μορίων RNA προς τον καθορισμό και την προσαρμογή των αντιδράσεων της φυσικής ανοσίας - περιλαμβάνει δε την εφαρμογή καινοτόμων μεθοδολογιών ανάλυσης γονιδακής έκφρασης και ριβονουκλεο-πρωτεϊνκών αλληλεπιδράσεων in vivo και στο πλαίσιο διαγονιδιακών μετατροπών. 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στους χώρους του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών  «Αλέξανδρος Φλέμιγκ» (ΕΚΕΒΕ Φλεμιγκ), Βάρη Αττικής, υπό την εποπτεία του Δρ. Δ. Κοντογιαννη. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 36 μηνών και προβλέπεται να αρχίσει το Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο του 2012. 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά,  πλήρες βιογραφικό σημείωμα και σύντομο υπόμνημα για τα προσόντα και την εμπειρία τους,  καθώς και ονόματα/στοιχεία επικοινωνίας τριών ακαδημαϊκών/επιστημονικών
προσώπων ή προηγούμενων εργοδοτών,  από τους οποίους θα ζητηθούν συστατικές επιστολές.

Οι υποψηφιότητες πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση kontoyiannis@fleming.gr έως 31 Ιουλίου 2012. 

Ειδικότερα, αναζητούνται τρείς μεταδιδακτορικοί ερευνητές βιολογικής, βιοχημικής, βιοιατρικής και βιοπληροφορικής κατεύθυνσης με αποδεδειγμένη νβιβλιογραφική εμπειρία σε τομείς της μοριακής βιολογίας/βιοχημείας RNA,  ή/και πειραματικής ανοσολογίας,   ή/και πειραματικής φυσιολογίας,  ή/και βιολογίας συστημάτων. Απαραίτητη η γνώση Αγγλικής Γλώσσας και χρήσης Η/Υ. 

- Η πρώτη θέση μεταδιδακτορικού ερευνητή  (βιολογικής - βιοχημικής - ββιοιατρικής)  κατεύθυνσης αφορά στην ταυτοποίηση μετά-μεταγραφικών ρυθμιστικών ομάδων που καθοδηγούν την προσαρμοστικότητα των κυττάρων της φυσικής ανοσίας χρησιμοποιώντας ριβονομικές    τεχνολογίες,  πλατφόρμες διαγονιδιακής ανάλυσης και πειραματικών προτύπων φλεγμονής.  Εμπειρία στις παρακάτω μεθοδολογίες θα συνεκτιμηθεί:  τεχνικές ανάλυσης ριβονουκλεο-πρωτεϊνικών συμπλόκων,  γονιδιωματικής,  διαγονιδιακών συστημάτων,  αντιδράσεων της φυσικής ανοσίας, πειραματικών προτύπων παθολογίας. Διάρκεια 36 μήνες.

- Η δεύτερη θέση μεταδιδακτορικού ερευνητή (βιολογικής/βιοχημικής κατεύθυνσης) αφορά στην πρωτεομική ανάλυση των αλληλεπιδράσεων ριβονουκλεο-πρωτεϊνικών συμπλόκων και διαμεσολαβητών μεταγωγής ενδοκυττάριων σημάτων κατά την φλεγμονώδη απάντηση των κυττάρων της φυσικής ανοσίας μέσω καινοτόμων διαγονιδιακών συστημάτων ανίχνευσης και πρωτεομικής. Εμπειρία σε τεχνικές πρωτεομικής και πρωτεϊνικών αλληλεπιδράσεων σηματοδοτών και ριβονουκλεπορωτεϊνικών συμπλόκων και διαγονιδιακών συστημάτων θα συνεκτιμηθεί. Διάρκεια 36 μήνες.

- Η τρίτη θέση μεταδιδακτορικού ερευνητή  (βιοπληροφορικής κατεύθυνσης)  αφορά στη συλλογή δεδομένων από πλατφόρμες αλληλούχισης και ανάλυσης ευρείας κλίμακας,  συσχετισμούς cis-στοιχείων πρόσδεσης ριβονουκλεοπρωτεϊνων και μικρομοριακών RNA, πλατφορμών ανάλυσης ριβονουκλεο-πρωτεϊνικών συμπλόκων και μοντελοποίησης. Εμπειρία στους παραπάνω τομείς θα συνεκτιμηθεί. Διάρκεια 20 μήνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved