ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Και έκτο πρόγραμμα stage OAEΔ για ημετέρους; (25/5/06)


Αθήνα 25.5.2006, 20:53
Ένα ακόμη πρόγραμμα της σειράς stage, μέσω του οποίου 120 άνεργοι θα τοποθετηθούν σε θέσεις εργασίας δημοτικών δομών υγείας στην Αττική για 18μηνη απασχόληση, προαναγγέλλεται με σημερινή απόφαση του υπουργείου Απασχόλησης. Το ερώτημα ωστόσο είναι αν ο αρμόδιος να το υλοποιήσει ΟΑΕΔ θα δημοσιοποιήσει πρόσκληση προς τους ενδιαφερομένους ή, όπως έχει κάνει και με άλλα πέντε stage, θα το αποκρύψει, συνεχίζοντας την προσφιλή του πρακτική τού βολέματος ημετέρων.

Απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού φαίνεται ότι είναι και πάλι ο... ρέκτης διοικητής ΟΑΕΔ κ. Βερναδάκης, αφού η απόφαση του εκχωρεί το δικαίωμα κατανομής και ανακατανομής των θέσεων (προφανώς ανάλογα με τα ραβασάκια που θα δεχθεί) και επιπλέον το δικαίωμα επιλογής των ωφελουμένων μέσω της -κατ' ευφημισμό- "εξατομικευμένης προσέγγισης".

Κατά τα άλλα, στο πρόγραμμα θα γίνουν δεκτοί 120 άνεργοι και ειδικότερα 75 απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ισότιμων τίτλων σπουδών ημεδαπής ή αλλοδαπής και 45 διπλωματούχοι ΙΕΚ, απόφοιτοι Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, ΤΕΛ, ΕΠΑ, ΤΕΕ Β' Κύκλου η ισοτίμων τίτλων σπουδών ημεδαπής η αλλοδαπής, ηλικίας έως 40 ετών (γεννηθέντες μετά την 1.1.1966).

Οι παραπάνω θα πρέπει:
- Να είναι άνεργοι, επιδοτούμενοι ή μη, να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να έχει συμπληρωθεί το Ατομικό Σχέδιο Δράσης.
- Να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να είναι Έλληνες ομογενείς που απασχολούνται νόμιμα στην Ελλάδα.
- Οι πτυχιούχοι Σχολών της αλλοδαπής πρέπει να είναι κάτοχοι αντίστοιχων ισότιμων τίτλων σπουδών, αναγνωρισμένων από το πρώην ΔΚΑΤΣΑ (Διαπανεπιστημιακός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών −Πληροφόρησης).
- Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα.

Για τους πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ισότιμων τίτλων σπουδών προβλέπεται αμοιβή 30 ευρώ ανά ημέρα, ενώ για τις άλλες κατηγορίες υποψηφίων η ημερήσια αμοιβή διαμορφώνεται στα 25 ευρώ.

Τα άλλα πέντε
Υπενθυμίζεται ότι τα πέντε προγράμματα stage ΟΑΕΔ που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας προέβλεπαν
την τοποθέτηση ανέργων:
- 350 σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών
- 200 στις Διευθύνσεις Εμπορίου των Νομαρχιών
- 900 σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης
- 251 σε υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας
- 732 σε υπηρεσίες του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved