ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Οι κανόνες για πρόσληψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 

Αθήνα 3.3.2014, 16:44

Αν θέλετε να γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες που διέπουν το καθεστώς πρόσληψης στις υπηρεσίες και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κατάλογος που εξέδωσε το... ΑΣΕΠ της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO), θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμος (θα τον βρείτε παρακάτω στα συνημμένα).

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα επιλέγουν τους υπαλλήλους τους με γενικούς διαγωνισμούς, που περιλαμβάνουν μια σειρά εξετάσεων υπό συνθήκες ανταγωνισμού. Στους διαγωνισμούς μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια. Η διαδικασία αυτή παρέχει σε όλους τους υποψηφίους ίσες ευκαιρίες να επιδείξουν τις ικανότητές τους και εξασφαλίζει αξιοκρατική επιλογή με παράλληλη τήρηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης. 

Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν σε διαγωνισμό εγγράφονται σε εφεδρικό πίνακα προσλήψεων από τον οποίο τα θεσμικά όργανα προσλαμβάνουν μελλοντικούς υπαλλήλους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Επομένως, στόχος ενός διαγωνισμού δεν είναι η κάλυψη μιας συγκεκριμένης θέσης, αλλά η σύσταση μιας εφεδρείας για μελλοντικές προσλήψεις. 

Προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτεροι υποψήφιοι βάσει των όρων που περιγράφονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού, διορίζεται εξεταστική επιτροπή. Η εξεταστική επιτροπή προβαίνει σε συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων των υποψηφίων, ώστε να εκτιμηθεί η ικανότητα καθενός εξ αυτών να ασκήσει τα καθήκοντα που περιγράφονται στην προκήρυξη. Έργο της δεν είναι να εκτιμήσει απλώς και μόνο τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους, αλλά και να εντοπίσει εκείνους που διαθέτουν τα περισσότερα προσόντα. 

Οι διαγωνισμοί οργανώνονται στο πλαίσιο ετήσιων κύκλων για γενικές περιγραφές θέσεων ή ανάλογα με την ανάγκη για συγκεκριμένα προσόντα που απαιτούνται για την κάλυψη των ειδικών αναγκών των θεσμικών οργάνων. 

H EE διενεργεί διαγωνισμούς για την πρόσληψη συνήθως διοικητικού και τεχνικού προσωπικού. Συχνοί είναι οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη διερμηνέων και μεταφραστών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από την EPSO μεμονωμένους διαγωνισμούς για την πλήρωση θέσεων εργασίας δημοσιοποιούν και ορισμένοι ευρωπαϊκοί οργανισμοί, όπως για παράδειγμα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations- EFPIA), ή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency - ESA).

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τον οδηγό.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Οι κανόνες πρόσληψης (αρχείο pdf 875 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved