ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί για την πιλοτική διδασκαλία ισπανικής, ιταλικής και τουρκικής γλώσσας (3/10/06)


Aθήνα 3.10.2006, 11:35
Με αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που θα υλοποιήσουν οι αντίστοιχες διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στα δημόσια γυμνάσια που θα λειτουργήσει από φέτος πιλοτικά η διδασκαλία της ισπανικής, ιταλικής και τουρκικής γλώσσας.

Ειδικότερα προσλαμβάνονται:

* Ωρομίσθιοι καθηγητές ισπανικής γλώσσας για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος διδασκαλίας της γλώσσας στα γυμνάσια, με τα εξής προσόντα: Πτυχίο Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας ή πτυχίο Τμήματος Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, με κατεύθυνση Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο αντιστοίχου ειδικότητας ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής.

* Ωρομίσθιοι καθηγητές ιταλικής γλώσσας για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος διδασκαλίας στα γυμνάσια με τα εξής προσόντα: Πτυχίο Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ή πτυχίο Τμήματος Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, με κατεύθυνση Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο αντιστοίχου ειδικότητας ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής.
H πιλοτική διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας θα εισαχθεί στην Α΄ τάξη −και θα συνεχιστεί και στις επόμενες τάξεις− στα Γυμνάσια: 1° Γυμνάσιο Καλυβιών Αττικής, 6 ° Γυμνάσιο Ρόδου Δωδεκανήσου, 4° Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας, 2°
Γυμνάσιο Ιωαννίνων, Γυμνάσιο Βελισσαρίου Ιωαννίνων, Γυμνάσιο Ληξουρίου Κεφαλληνίας.

* Ωρομίσθιοι καθηγητές τουρκικής γλώσσας για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης, 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης, 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, που έχουν τα εξής προσόντα: Πτυχίο Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών με κατεύθυνση Τουρκικών Σπουδών ή Πτυχίο Τμήματος Γλώσσας και Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών με ειδίκευση Τουρκικής Γλώσσας , Φιλολογίας και Πολιτισμού Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο αντιστοίχου ειδικότητας ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής.

Η πρόσληψη των εκπαιδευτικών θα γίνει με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην έδρα του οποίου ανήκουν τα πιλοτικά σχολεία. Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκδίδουν προσκλήσεις ενδιαφέροντος, κατόπιν των οποίων οι υποψήφιοι υποβάλλουν αιτήσεις για την πλήρωση των θέσεων. Κατά την πρόσληψη εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 1 του ν. 3194/2003 (ΦΕΚ 267 Α΄). Σε κάθε περίπτωση προηγούνται κατά την πρόσληψη οι κάτοχοι διδακτορικού και έπονται οι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στην Γλώσσα και Φιλολογία. Μεταξύ των υποψηφίων ιδίων προσόντων λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία κτήσης του βασικού πτυχίου ή η βαθμολογία αυτού σε περίπτωση σύγχρονης λήψης του πτυχίου αυτού.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στις αντίστοιχες διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να δουν αν εκδόθηκαν οι προσκλήσεις. Τα σχολεία που θα διδαχθεί πιλοτικά η ισπανική γλώσσα πρέπει να αναζητηθούν στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved