ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Θέση μέλους στο Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης της ΕΕ (22/8/2017)

Αθήνα 22.8.2017, 23:01

Διαδικασία επιλογής για την πλήρωση της θέσης μέλους του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης και διευθυντή/διευθύντριας Σχεδιασμού και Αποφάσεων Εξυγίανσης, οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε διαβούλευση με το ΕΣΕ. Ο τόπος εργασίας θα είναι οι Βρυξέλλες (Βέλγιο), όπου έχει την έδρα του το EΣΕ.

Αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής υποβάλλονται μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2017, μετά τις 12.00 το μεσημέρι ώρα Βρυξελλών. 

Το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (EΣΕ) είναι η ευρωπαϊκή αρχή εξυγίανσης και ο δεύτερος πυλώνας της τραπεζικής ένωσης. Συνεργάζεται στενά με τις εθνικές αρχές εξυγίανσης των συμμετεχόντων κρατών μελών —μαζί συγκροτούν τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (ΕΜΕ)—, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, ιδίως, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Συνεισφέρει στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Αποστολή του είναι η διασφάλιση της εύρυθμης εξυγίανσης των προβληματικών τραπεζών, με τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά των συμμετεχόντων κρατών μελών της ΕΕ και άλλων χωρών. 
Συνεπώς, στο ΕΣΕ χορηγούνται ειδικά καθήκοντα και υποχρεώσεις, προκειμένου να προετοιμάζει και να διενεργεί την εξυγίανση των τραπεζών που βρίσκονται σε σημείο πτώχευσης ή κινδυνεύουν να πτωχεύσουν.

Το ΕΣΕ είναι επίσης υπεύθυνο για τη διαχείριση του Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης, όπως συστάθηκε από τον κανονισμό για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης, προκειμένου να εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα μεσοπρόθεσμης χρηματοδοτικής στήριξης όταν μια τράπεζα βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης και/ή εξυγίανσης.

Το ΕΣΕ είναι αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved