ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
ΕΕ: Διαγωνισμοί για Διοικητικούς Ασφαλείας

Proslipsis.gr | Αθήνα 29.1.2019, 12:09

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO), το... ΑΣΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει δύο γενικούς διαγωνισμούς βάσει τίτλων και εξετάσεων για την κατάρτιση εφεδρικών πινάκων από τους οποίους τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσλάβουν νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους» και «βοηθούς» (ομάδες καθηκόντων AD και AST, αντίστοιχα).

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες ασφαλείας των θεσμικών οργάνων αναζητούν:
1. Διοικητικούς υπαλλήλους κύριο καθήκον των οποίων θα είναι να μεριμνούν κατά τρόπο αποτελεσματικό για την ασφάλεια των προσώπων, των κτιρίων, των περιουσιακών στοιχείων και των ευαίσθητων και διαβαθμισμένων πληροφοριών, και οι οποίοι θα είναι επίσης ικανοί να αναλαμβάνουν τον συντονισμό ομάδων και έργων (διαγωνισμός EPSO/AD/364/19).

Τα γενικά καθήκοντα των επιτυχόντων υποψηφίων που θα προσληφθούν από τον παρόντα διαγωνισμό ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το θεσμικό όργανο και μπορεί να περιλαμβάνουν:
- συμβολή στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πολιτικών ασφαλείας και των κατευθυντήριων γραμμών που απαιτούνται για την υλοποίησή τους, για κάλυψη της προστασίας προσώπων, περιουσιακών στοιχείων και πληροφοριών,
- ανάλυση όλων των απειλών και των κινδύνων για την ασφάλεια που συνδέονται με τα συμφέροντα και τις δραστηριότητες των θεσμικών οργάνων,
- επαφές με εσωτερικούς και εξωτερικούς συνομιλητές,
- ανάπτυξη στρατηγικών και σχεδίων, καθώς και συντονισμός δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι θα πρέπει ενδεχομένως να ασκούν τα καθήκοντά τους βάσει του συστήματος περιτροπής εκτός των ωρών εργασίας, ανάλογα με τις ειδικές απαιτήσεις των διαφόρων θεσμικών οργάνων· θα έχουν επίσης καθήκοντα επιφυλακής.

2. Υπαλλήλους τα κύρια καθήκοντα των οποίων θα είναι να βοηθούν κατά τις επιχειρησιακές πτυχές που συνδέονται με την προστασία προσώπων, περιουσιακών στοιχείων και ευαίσθητων και διαβαθμισμένων πληροφοριών (διαγωνισμός EPSO/AST/147/19).

Τα γενικά καθήκοντα των βοηθών που θα προσληφθούν από τον παρόντα διαγωνισμό μπορεί να περιλαμβάνουν:
- συμβολή στην ανάπτυξη των πολιτικών ασφαλείας που καλύπτουν την προστασία των προσώπων, των περιουσιακών στοιχείων και των πληροφοριών,
- παροχή βοήθειας κατά την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας,
- παροχή βοήθειας κατά τη διοικητική και συμβατική προετοιμασία έργων που αφορούν την ασφάλεια,
- συνεργασία με εσωτερικούς και εξωτερικούς συνομιλητές.

Οι βοηθοί θα πρέπει ενδεχομένως να ασκούν τα καθήκοντά τους βάσει του συστήματος περιτροπής εκτός των ωρών εργασίας, ανάλογα με τις ειδικές απαιτήσεις των διαφόρων θεσμικών οργάνων· θα έχουν επίσης καθήκοντα επιφυλακής.

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν εξουσιοδότηση ασφαλείας EU SECRET (ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΕ), η οποία τους παρέχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα, ή να συμφωνήσουν να υποβληθούν σε έρευνα ασφάλειας κατά την πρόσληψή τους (θα αποκλειστούν αυτομάτως από τη διαδικασία πρόσληψης σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να τους χορηγηθεί εξουσιοδότηση ασφαλείας).

Προσόντα
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πανεπιστημιακό τίτλο και ανάλογη εμπειρία ή κατάρτιση και εμπειρία και να γνωρίζουν τουλάχιστον δύο επίσημες γλώσσες της ΕΕ, η δεύτερη πρέπει να είναι η αγγλική ή η γαλλική.

Υποψηφιότητες υποβάλλονται μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2019 στις 12.00 (μεσημέρι), ώρα Κεντρικής Ευρώπης.

Η προκήρυξη δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, τεύχος C 30 A|24 Ιανουαρίου 2019.

* Κατεβάστε την προκήρυξη (στην ελληνική γλώσσα). 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved