ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Διευθυντής στο Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ε.Ε. (28/6/07)


Αθήνα 28.6.2007, 19:21
Την θέση διευθυντή (βαθμός AD14) του «Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης» Ispra (ΚΚΕρ.H - Κοινό Κέντρο Ερευνών) προκηρύσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Κοινό Κέντρο Ερευνών έχει ως αποστολή να προσφέρει υπαγορευόμενη από τη ζήτηση επιστημονική και τεχνική στήριξη για τη χάραξη, την ανάπτυξη, την υλοποίηση και την παρακολούθηση πολιτικών της ΕΕ. Το Κοινό Κέντρο Ερευνών περιλαμβάνει επτά ερευνητικά ιδρύματα που βρίσκονται σε πέντε διαφορετικά σημεία στην Ευρώπη.
Διαθέτει 2.700 άτομα προσωπικό και ετήσιο προϋπολογισμό λειτουργίας 300 εκατ. ευρώ. Οι κύριες αρμοδιότητές μας αφορούν τους τομείς των τροφίμων, των χημικών προϊόντων και της υγείας· του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης· της πυρηνικής ασφάλειας και προστασίας· καθώς επίσης και οριζόντιες δραστηριότητες, όπως: υλικά και μετρήσεις αναφοράς, ανάλυση τεχνολογικών και οικονομικών προοπτικών, δημόσια ασφάλεια και καταπολέμηση της απάτης.

Η αποστολή του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (IES,
http://ies.jrc.cec.eu.int/) είναι να παρέχει επιστημονική και τεχνική στήριξη στις πολιτικές της ΕΕ για την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Τα κύρια καθήκοντά του αφορούν: τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων· τη βιώσιμη γεωργία και αγροτική ανάπτυξη· την άμβλυνση και την προσαρμογή της κλιματικής μεταβολής· τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και τις φυσικές καταστροφές· τις βιώσιμες μεταφορές και την ποιότητα του αέρα· τις ανανεώσιμες ενέργειες· την περιβαλλοντική διάσταση της αναπτυξιακής συνεργασίας· τα συστήματα περιβαλλοντικής πληροφόρησης και παρακολούθησης.

Ο διευθυντής είναι υπεύθυνος για τη συνολική διαχείριση του Ινστιτούτου και περιβάλλεται με εξουσίες στον τομέα των οικονομικών και των προσλήψεων για ολόκληρο τον προϋπολογισμό και το προσωπικό του Ινστιτούτου του, το οποίο διαθέτει προσωπικό 450 περίπου ατόμων, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως. Ο διευθυντής ανήκει στα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας του ΚΚΕρ και συμβάλλει στην εν γένει ανάπτυξη και στην υλοποίηση της αποστολής του ΚΚΕρ. Επιπλέον, θα πρέπει να καθορίζει τον στρατηγικό προσανατολισμό και να συντονίζει σε ολόκληρο το ΚΚΕρ τις δραστηριότητες οι οποίες έχουν σχέση με ζητήματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τους ακόλουθους όρους:
1. να είναι υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
2. να είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου που παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης διδακτορικών σπουδών
3. να διαθέτουν, μετά την απόκτηση του πανεπιστημιακού τίτλου, δεκαπενταετή τουλάχιστον επαγγελματική πείρα σε επίπεδο το οποίο αντιστοιχεί στα ανωτέρω προσόντα· πέντε τουλάχιστον έτη της επαγγελματικής αυτής πείρας πρέπει να έχουν αποκτηθεί σε ανώτερη διευθυντική θέση·
4. να κατέχουν άριστα μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διαθέτουν επαρκή γνώση μίας ακόμη από τις εν λόγω επίσημες γλώσσες. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι διαδικασίες επιλογής θα πραγματοποιηθούν μόνο στην αγγλική, στη γαλλική ή στη γερμανική γλώσσα.

Ο διευθυντής θα επιλεγεί και θα διοριστεί από την Επιτροπή σύμφωνα με τις οικείες διαδικασίες επιλογής και πρόσληψης. Ο μισθός και οι όροι απασχόλησης ορίζονται στον κανονισμό υπηρεσιακής κατάστασης για τους υπαλλήλους βαθμού AD14 των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η Επιτροπή ακολουθεί πολιτική ίσων ευκαιριών.

Στην ακόλουθη διεύθυνση είναι διαθέσιμο το ηλεκτρονικό έντυπο για την υποβολή αίτησης, καθώς επίσης και η πλήρης περιγραφή καθηκόντων και τα κριτήρια επιλογής:
http://ec.europa.eu/dgs/personnel_administration/seniormanagementvacancies/CV_Encadext/index.cfm

Εάν αντιμετωπίζετε τεχνικά προβλήματα, παρακαλείστε να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην ακόλουθη διεύθυνση:
ADMIN-MANAGEMENT-ONLINE@ec.europa.eu.

Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 5 Ιουλίου 2007. Μετά τις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών, δεν θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved