ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Το πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 6.000 ανέργους των πυρόπληκτων περιοχών (30/8/07)

 

Αθήνα 30.8.2007, 08:04
Το εξαγγελθέν από το υπουργείο Απασχόλησης πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας 18−64 ετών στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας, με τον τίτλο: «Πρόγραμμα αναδασώσεων και αντιπλημμυρικών έργων», παρουσιάζει η Prolsipsis.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των Επιχειρήσεων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007, προκειμένου να αποκαταστήσουν (μέσω αναδασώσεων και αντιπλημμυρικών έργων) το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής τους, καθώς και η προώθηση στην απασχόληση 6.000 ανέργων των πληγεισών περιοχών.

Οι επιχορηγούμενες θέσεις θα κατανεμηθούν στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, υπάρχει δυνατότητα ανακατανομής των θέσεων από το Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ.

Τα άτομα που θα προσληφθούν από τις Επιχειρήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πρέπει:
• να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ,
• να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας,
• να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι Επιχειρήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές) το καλοκαίρι του 2007, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τις σχετικές εγκρίσεις και τους έχει ανατεθεί το σχετικό έργο από τους εποπτεύοντες φορείς τους. Δεν είναι δυνατή η επιχορήγηση επιχειρήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο πριν από την ημερομηνία υπαγωγής τους στο πρόγραμμα είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση.

Οι προϋποθέσεις υπαγωγής επιχειρήσεων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανέργων, καθώς και οι λοιπές διαδικασίες εφαρμογής του προγράμματος δύνανται να τροποποιηθούν με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ.

Στο πλαίσιο της πολιτικής πρόληψης της μακροχρόνιας ανεργίας ποσοστό τουλάχιστον 65% του προγράμματος θα καλυφθεί από ανέργους που δεν έχουν συμπληρώσει 12 μήνες ανεργίας (για όσους είναι άνω των 25 ετών) ή 6 μήνες ανεργίας (για όσους είναι κάτω των 25 ετών).

Στο πλαίσιο της πολιτικής καταστολής της μακροχρόνιας ανεργίας ποσοστό μέχρι 35% θα καλυφθεί από ανέργους που έχουν συμπληρώσει 12 μήνες ανεργίας (για όσους είναι άνω των 25 ετών) ή 6 μήνες ανεργίας (για όσους είναι κάτω των 25 ετών).

Επίσης, ποσοστό 60% των θέσεων θα καλυφθεί από γυναίκες.

Υπαγωγή
Οι Επιχειρήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν εντός προθεσμίας, η οποία θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, αίτημα υπαγωγής τους στις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού, με τον αριθμό και τα προσόντα των ανέργων που προτίθεται να προσλάβουν μέσω του προγράμματος.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η υποβολή (από την Επιχείρηση του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης) συνοπτικού επιχειρησιακού σχεδίου αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος (αναδασώσεων και αντιπλημμυρικών έργων), στο οποίο θα περιγράφονται οι επιμέρους δράσεις, καθώς και οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και το οποίο θα συνοδεύεται από τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία στοιχεία (μελέτες, έγκριση από την Περιφέρεια, κ.λπ.).

Η υπόδειξη των ανέργων θα γίνει από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της διαδικασίας της εξατομικευμένης παρέμβασης.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης των ανέργων ανέρχεται στο ποσό των 36 €. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 12 μήνες.

Κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα επιχορηγείται από την ημερομηνία πρόσληψής του, για 20 τουλάχιστον ημερομίσθια το μήνα και μέχρι 25 ημέρες πλήρους απασχόλησης κατ’ ανώτατο όριο για κάθε μήνα.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση όρων ή προϋποθέσεων, μετά από οποιαδήποτε πληρωμή ποσού της επιχορήγησης εφαρμόζονται οι διατάξεις των παρ. 7 και 8 του άρθρου 29 του ν. 1262/1982, όπως συμπληρώθηκε από τα άρθρα 6 και 7 του ν. 1836/1989 και η επιχορήγηση διακόπτεται με επιστροφή του αναλογούντος ποσού, σύμφωνα και με την υπ’ αριθμ. 2007892/461/1998 κοινή απόφαση περί «Ανακτήσεως Αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέντων ποσών από εθνικούς πόρους».

Η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 64.800.000 €, θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό του Ο.Α.Ε.Δ. και θα βαρύνει τον ΚΑΕ 2493 «επιχορηγήσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας», στον οποίο υπάρχει ανάλογη πίστωση για το έτος 2007 και μετά την κατάρτιση του προϋπολογισμού έτους 2008 θα προβλεφθεί η αντίστοιχη πίστωση.
Η δαπάνη επιμερίζεται ως εξής:
• Για το έτος 2007: 16.200.000 €.
• Για το έτος 2008: 48.600.000 €.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved