ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Αυτές τις θέσεις του ΕΒΕΑ ποιος θα τις πάρει;


Αθήνα 22.2.2005
Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, αλλά ουσιαστικό. Οι συγκεκριμένες έντεκα θέσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών που παρουσιάζουμε, ανήκουν στην
«αμαρτωλή» κατηγορία των εκτός ΑΣΕΠ θέσεων με σύμβαση έργου, κατηγορία που η παρούσα κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα περιορίσει μέχρι εξαφάνισης, για να μην «γεννηθούν» νέες στρατιές συμβασιούχων.

Αν υποθέσουμε ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις είναι αναγκαίες προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο, που από ότι καταλάβαμε αφορά τις εμπορικές και άλλες ευκαιρίες της μετά το 2004 Ελλάδας, μπορούν να μας πουν:
1. Γιατί ορίζουν χρόνο απασχόλησης το ένα έτος, αφού σύμβαση έργου σημαίνει αυτοδίκαιη λύση της σύμβασης με το τέλος του έργου; Πώς προκαθορίζουν ότι το έργο θα διαρκέσει ένα χρόνο;
2. Το συγκεκριμένο προσωπικό θα επιλεγεί με αντικειμενικά κριτήρια; Ποια είναι αυτά, που ορίζονται και ποιοι θα τα πιστοποιήσουν;
3. Θα δημοσιευθεί πουθενά σχετική πρόσκληση;

Αυτά για να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του.

Οι θέσεις που η
«Ρ» ανακάλυψε και σας παροτρύνει να ζητήσετε επίμονα πληροφορίες από το ΕΒΕΑ, είναι οι εξής:

1. Ενός Ειδικού σε φοροτεχνικά θέματα του οποίου το έργο θα είναι ο έλεγχος και η επεξεργασία σχεδίων νόμων και προεδρικών διαταγμάτων φορολογικού περιεχομένου καθώς και αιτημάτων ομοίου περιεχομένου που θα υποβληθούν ή θα διαβιβασθούν στο ΕΒΕΑ από μέλη του μέχρι το τέλος της χρονικής διάρκειας της Σύμβασης.
Απαραίτητα προσόντα: Πτυχίο Οικονομικής ή Νομικής Σχολής και σχετική με το αντικείμενο εμπειρία.

2. Ενός Νομικού ο οποίος θα επεξεργαστεί και θα διατυπώσει νομικές απόψεις για θέματα που αφορούν το εμπόριο και τη βιομηχανία και απασχολούν τα μέλη του ΕΒΕΑ.
Απαραίτητα προσόντα: Πτυχίο Νομικής Σχολής και σχετική με το αντικείμενο εμπειρία.

3. Ενός Συμβούλου Επικοινωνίας και Πληροφόρησης ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη σύνταξη δελτίων τύπου για την οργάνωση συνεντεύξεων και την καθημερινή παρακολούθηση δημοσιευμάτων τύπου και για τη συγγραφή δημοσιογραφικών κειμένων.
Απαραίτητα προσόντα: Μέλος ΕΣΗΕΑ.

4. Ενός Ειδικού Πληροφορικής με έργο τη συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου σε θέματα που σχετίζονται με το έργο
«Ανάπτυξη Ηλεκτρονικής Τράπεζας Πληροφοριών για τα Βαλκάνια» και ειδικότερα με τη συνεχή και συστηματική επίβλεψη ως και τον έλεγχο επί καθημερινής βάσεως των σχετικών προγραμμάτων και των στοιχείων που αντίστοιχα θα υλοποιούνται και θα καταχωρούνται στην ΗΤΠ για τα Βαλκάνια.
Απαραίτητα προσόντα: Πτυχίο Ανώτατης Σχολής και εμπειρία σε θέματα Ηλεκτρονικών Τραπεζών Πληροφοριών.

5. Ενός Ειδικού - Τεχνικού για τον έλεγχο, τη συντήρηση και την υποστήριξη σε λογισμικό και υλικό των εγκατεστημένων Υπηρεσιών στην
«ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΙΚΙΑ» που δημιουργεί το ΕΒΕΑ από κοινού με τον ΟΤΕ και επίσης εκπαιδευτικές - συμβουλευτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες της ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΙΚΙΑΣ.
Απαραίτητα προσόντα : Απόφοιτος ΑΕΙ ή ΤΕΙ με εξειδίκευση ή προηγούμενη εμπειρία σε δίκτυα υπολογιστών - ΙΝΤΕΡΝΕΤ και εφαρμογές συντονισμού Γραφείου.

6. Ενός Αναλυτή Προγραμματιστή ειδικού για υποστήριξη και ανάπτυξη της υπάρχουσας βάσης δεδομένων του ΕΒΕΑ και δημιουργία σύγχρονων client εφαρμογών για την περαιτέρω αξιοποίηση και διάδοση της πληροφορίας που παρέχεται στα μέλη του ΕΒΕΑ.
Απαραίτητα προσόντα : Πτυχίο ΑΕΙ θετικής ή οικονομικής κατεύθυνσης και εμπειρία σε θέματα ανάλυσης και σχεδιασμού πληροφοριακών συστημάτων υλοποίησης βάσεων δεδομένων και εξειδικευμένη εμπειρία σε RDBMS, INGRES και Sybase και γνώση και εμπειρία σε λειτουργική UNIX και WIN NT.

7. Τεσσάρων Ειδικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων με έργο την υποστήριξη, διαχείριση και ανάπτυξη (σε τεχνικο-λογισμικό επίπεδο) του κόμβου του ΕΒΕΑ στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
Απαραίτητα προσόντα: Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ με εμπειρία στην ανάπτυξη δικτυακών εφαρμογών.

8. Ενός Δημοσιογράφου με έργο τη σύνταξη ενημερωτικών δελτίων που αφορούν στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που απορρέουν από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Το έργο που θα παρέχει είναι αμιγώς δημοσιογραφική εργασία.
Απαραίτητα προσόντα: Μέλος ΕΣΗΕΑ.

Οι ανωτέρω δεν θα τηρούν το ωράριο εργασίας της Υπηρεσίας και η εκτέλεση του ανατιθέμενου έργου θα γίνεται σε δικό τους χώρο εργασίας, εκτός των περιπτώσεων που απαιτείται η εκτέλεση του έργου να γίνεται στις εγκαταστάσεις του ΕΒΕΑ.

Τα έργα τα οποία θα ασκήσουν οι παραπάνω δεν εμπίπτουν στο αντικείμενο των εργασιών των υπηρετούντων τακτικών και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλων του ΕΒΕΑ, επειδή οι ήδη υπηρετούντες υπάλληλοι είναι μόνιμοι και εκτελούν συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Οργανισμού και επιπλέον πρόκειται για απολύτως εξειδικευμένα αντικείμενα, που απαιτούν ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία.

Η δαπάνη που θα προκύψει από την απασχόληση των ανωτέρω ατόμων, θα ανέλθει στο ποσό των 84.625 ευρώ, σε βάρος του προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου και θα επιβαρύνει τους ΚΑΕ 0411 ΚΑΙ 0429.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved