ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Υποψήφιους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής καλεί το υπουργείο Παιδείας (1/7/08)
 


Αθήνα 1.7.2008,10:57
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑ), τα Τμήματα Ένταξης, την Παράλληλη Στήριξη και τη Διδασκαλία στο σπίτι, διδακτικού έτους 2008-2009, το υπουργείο Παιδείας καλεί συγκεκριμένες κατηγορίες υποψηφίων εκπαιδευτικών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, καλεί να υποβάλουν μέχρι 7 Ιουλίου 2008 αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων Ειδικής Αγωγής:
* Για τον πίνακα Α'. Τους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων, που είναι τυφλοί, κωφοί και γενικά άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67 % και άνω, και έχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για συμμετοχή στο διαγωνισμό πρόσληψης τους ως εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
* Για τον πίνακα Β'. Τους  εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων,  οι οποίοι:
- Είναι κάτοχοι Διδακτορικού διπλώματος στην Ειδική Αγωγή  ή στη Σχολική Ψυχολογία.
- Είναι κάτοχοι τίτλου Μεταπτυχιακών σπουδών στην Ειδική Αγωγή ή στη Σχολική Ψυχολογία.
- Είναι κάτοχοι Πτυχίου Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  ή Πτυχίου τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής κατεύθυνσης εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ή αναγνωρισμένου και ισότιμου τίτλου Πανεπιστημίου της αλλοδαπής.
- Είναι πτυχιούχοι του κλάδου  ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ)  με κατεύθυνση - κύρια ειδικότητα   Ειδικής Αγωγής (ειδική αγωγή, ειδική φυσική αγωγή, ειδική φυσική αγωγή – θεραπευτική γυμναστική, προσαρμοσμένη φυσική αγωγή, προσαρμοσμένη κινητική αγωγή και άσκηση σε άτομα με χρόνιες παθήσεις και αναπηρία).
- Είναι κάτοχοι  τίτλου εξειδίκευσης ή επιμόρφωσης  στην ειδική αγωγή, τουλάχιστον ετήσιας διάρκειας που πραγματοποιήθηκε  από  Πανεπιστήμιο της ημεδαπής.
- Είναι γονείς παιδιών με ειδικές  ανάγκες (67% και άνω).
- Έχουν πιστοποιημένη γνώση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας για ΣΜΕΑ  Κωφών και Βαρηκόων και γνώση της γραφής Braille για ΣΜΕΑ Τυφλών και Αμβλυώπων. Ακολουθούν πίνακες: α) με τα αναγνωρισμένα  Κέντρα εκμάθησης νοηματικής γλώσσας από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 54025/Γ6/24-4-2008  έγγραφο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος και  β) με τα  Κέντρα πιστοποίησης της  γραφής Braille από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 54021/Γ6/24-4-2008 έγγραφο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.
- Έχουν διδακτική προϋπηρεσία  σε ΣΜΕΑ του ΥΠΕΠΘ ή κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον έχει αποκτηθεί μετά το χρόνο ένταξης και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που έχει αποκτηθεί και στην Ελλάδα  εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση, σε επίσημη μετάφραση, στην οποία θα αναγράφεται ότι τα σχολεία ανήκουν στην αρμοδιότητα του αντίστοιχου Υπουργείου, η εργασιακή σχέση και  η ακριβής διάρκεια του διδακτικού έτους.

* Στα συνημμένα θα βρείτε εγκύκλιο και αίτηση.

 

 2 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η εγκύκλιος (αρχείο doc 325 kb)
Η αίτηση (αρχείο doc 93 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved