ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Ένταξη στο Μητρώο του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (1/6)


Αθήνα 1.6.2005
Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) Α.Ε., με γνώμονα την ενδυνάμωση της εξαγωγικής προσπάθειας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) της χώρας, έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποβοήθησής τους σε τομείς όπου προβλήματα και αδυναμίες λειτουργούν ανασταλτικά στην ανάπτυξη των εξαγωγών τους. Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού καλούνται να παίξουν έμπειροι, κατά τομέα, Σύμβουλοι Εξαγωγών (Export Experts) που θα προσφέρουν πολύτιμη γνώση και εμπειρίες στις ΜΜΕ που επιθυμούν να επεκταθούν στις Διεθνείς αγορές.

Για το σκοπό αυτό ο ΟΠΕ έχει αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ανάδειξη πιστοποιημένων και εξειδικευμένων, κατά τομέα, στελεχών στο εξαγωγικό εμπόριο. Η πρωτοβουλία αυτή φέρει τον τίτλο «ΠΡΩΤΕΥΣ» και απευθύνεται στα άτομα (επιστήμονες, εμπειρογνώμονες ή επαγγελματίες), που επιθυμούν να θέσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους στη διάθεση των Μικρομεσαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσπάθεια διεύρυνσης του ζωτικού τους χώρου.

Σύμβουλοι Εξαγωγών (Export Experts) στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Επιθυμείτε να συμβάλλετε στην διεύρυνση των εμπορικών συνόρων μιας επιχείρησης;

Επιθυμείτε να μοιραστείτε με τις ΜΜΕ που προσπαθούν να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, την ικανοποίηση που προσφέρει η επιτυχημένη πορεία στη διεθνή αγορά ;

Σας προσελκύει η ιδέα να συμβάλετε ώστε οι ελληνικές εξαγωγές να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα;

Αν η απάντησή σας στα παραπάνω ερωτήματα είναι «ΝΑΙ», σας προσκαλούμε να ενισχύσετε την πρωτοβουλία του ΟΠΕ για δημιουργία «τράπεζας ειδικών» στο εξαγωγικό εμπόριο, οι οποίοι θα βοηθήσουν τις Ελληνικές ΜΜΕ να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τόσο στην προετοιμασία τους για εξαγωγές, όσο και στην υλοποίηση της εξαγωγικής τους προσπάθειας, γρήγορα, αποτελεσματικά και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Πρόσφατη έρευνα του ΟΠΕ κατέδειξε ότι οι βασικοί τομείς στους οποίους οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ανάγκη υποστήριξης είναι οι εξής:

Στρατηγική Εξαγωγών και εξαγωγικό marketing

Τρόποι προώθησης των εξαγωγών

Κοστολόγηση και τιμολόγηση

Έρευνα αγοράς και έρευνα marketing προϊόντος

Διαδικασίες εξαγωγών και αντιμετώπιση κινδύνων

Διασύνδεση με δίκτυα διανομής

Αξιοποίηση χρηματοοικονομικών εργαλείων

Συνδυασμένες μεταφορές

Συσκευασία / Τυποποίηση / Πιστοποίηση

Κατά συνέπεια η εμπειρία, η γνώση και η εξειδίκευση σε έναν ή περισσότερους από τους τομείς που προαναφέραμε θα χαρακτηρίζουν τους εμπειρογνώμονες εξαγωγών οι οποίοι θα αναδειχθούν μέσα από το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα «ΠΡΩΤΕΥΣ».

Άτομα – επιστήμονες, εμπειρογνώμονες, επαγγελματίες - που έχουν να επιδείξουν γνώσεις ή/και εμπειρία σε τομείς που συνδέονται με το Διεθνές Εμπόριο και που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τις εξαγωγές ή ακόμα στελέχη επιχειρήσεων που σχετίζονται με τις εξαγωγές και που θεωρούν ότι, πλην της απασχόλησής τους, μπορούν οι ίδιοι ως άτομα, να εμπλακούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποτελούν ιδανικούς υποψήφιους για την συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία του ΟΠΕ.

Ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων στελεχών του ΟΠΕ θα αποτελέσει τον «ενδιάμεσο» μεταξύ των Συμβούλων Εξαγωγών και των ΜΜΕ καταγράφοντας τα αιτήματα και τα προβλήματα των επιχειρήσεων και απευθύνοντάς τα, μετά από επεξεργασία, προς τους Συμβούλους ανάλογα με το αντικείμενο εξειδίκευσής τους. Η εν λόγω ομάδα θα παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών τους και θα συνδράμει στο έργο τους, με τη παροχή ενός συνόλου πληροφοριών που θα ζητηθούν και είναι διαθέσιμες στις βάσεις δεδομένων που έχει.

Οι επιλεγέντες θα απασχολούνται στις ΜΜΕ, που ζητούν την συνδρομή τους, είτε στις εγκαταστάσεις τους (πλήρης απασχόληση) είτε με κάποιο καθεστώς μερικής απασχόλησης, που θα προκύψει μετά από σχετική συμφωνία των ενδιαφερομένων μερών.

Η αμοιβή των Συμβούλων θα προέρχεται είτε από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (ΟΠΕ και ενδιαφερόμενη επιχείρηση) είτε από την ενδιαφερόμενη επιχείρηση.

Στους Συμβούλους που θα πιστοποιηθούν ο ΟΠΕ θα προσφέρει ένα σύνολο χρήσιμων εργαλείων υποβοήθησης του έργου τους (υπόδειγμα export plan, εγχειρίδιο με οδηγίες, σχετικές μελέτες κλπ)

Εάν διαθέτετε τα προσόντα που περιγράψαμε και επιθυμείτε να συμμετέχετε σε μια ουσιαστική παρέμβαση που επιχειρείται σε ένα νευραλγικό και κρίσιμο τομέα της Οικονομίας όπως είναι οι εξαγωγές, παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον ΟΠΕ την σχετική φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής στο Πρόγραμμα «ΠΡΩΤΕΥΣ» που θα βρείτε σ' αυτό το σύνδεσμο (αρχείο MS Word97 - 491 KB). Η φόρμα είναι διαθέσιμη εδώ και σε συμπιεσμένη μορφή (αρχείο zip - 278 KB). Η αποστολή μπορεί να γίνει με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση proteus@hepo.gr, ή με fax στο 210.996.9100, ή ταχυδρομικά, στην διεύθυνση Μαρίνου Αντύπα 86-88, 16346 Ηλιούπολη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον ΟΠΕ στην κ. Μ. Βεργίδου τηλ. 210-9982.115 ή στον κο Μ. Παυλάκο, τηλ. 210.9982.209.

Για την υποβολή των αιτήσεων δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία. Παρόμοια πρωτοβουλία επιβοήθησης της εξαγωγικής προσπάθειας με αντικείμενο τη συνεργασία ανάμεσα στον ΟΠΕ και σε εταιρίες Συμβούλων Επιχειρήσεων, που ασχολούνται με την προώθηση των εξαγωγών θα ανακοινωθεί στο προσεχές μέλλον.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved