ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Ερευνητές καλεί ο ΟΑΣΠ 29/1/09
 


Αθήνα 29.1.2009, 18:33
 
Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), προκειμένου να αναθέσει την εκπόνηση προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας σε θέματα Αντισεισμικών Κατασκευών, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς, ερευνητικές ομάδες ή μεμονωμένους ερευνητές, να υποβάλουν προτάσεις εφαρμοσμένων ερευνητικών προγραμμάτων για τη διερεύνηση των ακολούθων αντικειμένων:

(Α) Προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή του ΚΑΝΕΠΕ (Κανονισμός Επεμβάσεων):
1. Διερεύνηση της καμπτικής ή/και της διατμητικής συμπεριφοράς συνεχών δοκών οπλισμένου σκυροδέματος οι οποίες ενισχύονται μέσω ινοπλισμένων πολυμε-ρών (ΙΟΠ).
2. Διερεύνηση της συμπεριφοράς υποστυλωμάτων οπλισμένου σκυροδέματος, τα οποία ενισχύονται μέσω (κλειστών) μανδυών ΟΣ.
3. Διερεύνηση της συμπεριφοράς πλαισίων ΟΣ ενισχυόμενων μέσω εμφατνούμενων τοιχωμάτων ΟΣ.
4. Διερεύνηση της συμπεριφοράς υποστυλωμάτων ΟΣ μετά από επεμβάσεις στις περιοχές ανεπαρκών αναμονών. Σημειώνεται ότι η εξωτερική περίσφιγξη των πε-ριοχών ανεπαρκών αναμονών μέσω ΙΟΠ δεν περιλαμβάνεται στα προς διερεύ-νηση αντικείμενα, δεδομένου ότι η σχετική βιβλιογραφία θεωρείται ότι καλύπτει επαρκώς το αντικείμενο.
(Β) Διερεύνηση πρακτικά εφαρμόσιμων μεθόδων ενίσχυσης για τη βελτίωση της σεισμικής συμπεριφοράς υφισταμένων κτηρίων με πιλοτή, συμπεριλαμβανομένης της θεμελίωσης, καθώς και της τυχόν αναγκαίας ενίσχυσης σεισμικώς επικινδύ-νων εδαφών (κατηγορίας Χ κατά ΕΑΚ).

Διαδικασία υποβολής προτάσεων
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους (σε έντυπη μορφή εις διπλούν καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή) στα γραφεία του ΟΑΣΠ (Ξάνθου 32, Ν.Ψυχικό, ΤΚ 15451) με προθεσμία 40 ημερών από τη δημοσίευση στον ημερήσιο τύπο της παρούσας πρόσκλησης ή περίληψής της. Σε περίπτωση αποστολής προτάσεως μέσω ταχυδρομείου, η σφραγίδα του ταχυδρομικού γραφείου θα πρέπει να είναι το αργότερο της ημερομηνίας λήξεως της προθεσμίας υποβολής. Για την σύνταξη των προτάσεων είναι υποχρεωτική η χρήση των σχετικών εντύπων τα οποία έχουν αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο του ΟΑΣΠ (
www.oasp.gr).
Ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε προγράμματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, αυξημένες κατά τον Φ.Π.Α. και η διάρκειά τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 μήνες.
Τυχόν υποβληθείσες μέχρι την παρούσα πρόσκληση προτάσεις σχετιζόμενες με τα αντικείμενα που αυτή αφορά, δεν θα ληφθούν υπόψη.

Διαδικασία επιλογής
α) Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα ελεγχθούν από τον ΟΑΣΠ ως προς την συμμόρφωσή τους με τα τυπικά στοιχεία που προαναφέρθηκαν (ημερομηνία υποβο-λής, χρήση εντύπων και προϋπολογισμός).
β) Οι προτάσεις που θα κριθούν ως κατ’ αρχήν επιλέξιμες από τυπικής απόψεως θα αξιολογηθούν από Κριτές ως προς την ουσία τους. Σημειώνεται ότι στην διαδικασία της κρίσης ΔΕΝ θα συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΣΠ καθώς και τα μέλη των ερευνητικών ομάδων οι οποίες θα έχουν υποβάλει πρόταση.
γ) Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων θα ανακοινωθούν στους αντίστοιχους Επιστημονικώς Υπευθύνους και θα αναρτηθούν στην αντίστοιχη σελίδα του δικτυακού τόπου του ΟΑΣΠ.
δ) Οι Επιστημονικώς Υπεύθυνοι των προτάσεων που θα εγκριθούν, θα κληθούν να ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την υπογραφή των Συμβάσεων, ώστε να ξεκινήσει η χρηματοδότηση των προγραμμάτων.
ε) Οι κριτές των προτάσεων δύνανται να αποτελέσουν και τους αξιολογητές των προγραμμάτων, τόσο κατά την ενδιάμεση φάση μετά από την υποβολή των Εκθέ-σεων Προόδου, όσο και μετά από την ολοκλήρωση των έργων. Το προσωπικό του ΟΑΣΠ θα είναι αρμόδιο για τον τυπικό έλεγχο των σχετικών διαδικασιών.

Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων
Δεδομένης της μεγάλης πρακτικής σημασίας των προκηρυσσόμενων θεμάτων, θα προβλεφθεί τόσο σε ενδιάμεση φάση, όσο και μετά από την ολοκλήρωση των έργων, λεπτομερής ενημέρωση του Δ.Σ. του ΟΑΣΠ και της Επιτροπής Σύνταξης του Κανονισμού Επεμβάσεων από τις αντίστοιχες ερευνητικές ομάδες. 
Για οποιοδήποτε θέμα αφορά την παρούσα πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται τηλεφωνικά στον ΟΑΣΠ (τηλ. 210.6728000 εσωτ. 161 ή 163, 210.6725233, 210.6726672 και fax 210.6779561) όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τη σχετική αίτηση.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η αίτηση (αρχείο doc 104 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved