ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Θέσεις γιατρών για "αγροτικό" 2/2/09
 


Αθήνα 2.2.2009, 17:39
Έπειτα και από τις τελευταίες αλλαγές στο καθεστώς πρόσληψης των "αγροτικών" γιατρών  σε κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία (σχετικά γράφει η Proslipsis σε άλλες
σελίδες), το υπουργείο Υγείας εξέδωσε πίνακα (θα τον βρείτε στα συνημμένα) με τις κενές και τις κενούμενες θέσεις και καλεί τους ενδιαφερόμενους γιατρούς να υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά έως τις 16 Φεβρουαρίου 2009.

Οι γιατροί που επιθυμούν να τοποθετηθούν σε ένα από Κέντρα Υγείας (ΚΥ) και Περιφερειακά Ιατρεία (ΠΙ) θα πρέπει να το δηλώσουν με αίτησή τους, στην οποία θα επισυνάπτονται: Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου και φωτοαντίγραφα όλων των λοιπών δικαιολογητικών. Δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν σε προηγούμενη προκήρυξη - ανακοίνωση θέσεων δεν λαμβάνονται υπόψη. Η αίτηση - υπεύθυνη δήλωση πρέπει να είναι επιμελημένα συμπληρωμένη και επιφέρει τις νόμιμες κυρώσεις που προβλέπονται από το αρθ. 22 του ν. 1599/1986. Οποιαδήποτε έλλειψη ή εκπρόθεσμη υποβολή δικαιολογητικών επιφέρει την απόρριψη της αίτησης. Στις έντυπες αιτήσεις οι γιατροί δηλώνουν προτιμήσεις για θέσεις που ανωτέρω ανακοινώνονται και είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του αντίστοιχου κωδικού με τον οποίο κάθε θέση έχει ανακοινωθεί. Οι αιτήσεις μπορεί να αποσταλούν και με ΕΛΤΑ (express συστημένη
επιστολή) ή ιδιωτικό ταχυδρομείο (courier). Ως ημερομηνία αποστολής
θεωρείται η ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου ή της ιδιωτικής
εταιρίας ταχυμεταφοράς.

Γιατροί που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου. Όσοι γιατροί έχουν εγγραφεί στο Α΄ έτος των ιατρικών σχολών μέχρι το
ακαδημαϊκό έτος 1996-1997 απαλλάσσονται από την υποχρέωση Υπηρεσίας
υπαίθρου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2519/1997 αρθ.26 παρ.3(ΦΕΚ
165/21-8-1997τ.Α). Παρέχεται όμως η δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις ΚΥ ή ΠΙ και οι υποβληθείσες αιτήσεις λαμβάνονται υπόψη.

Οι γιατροί που θα διοριστούν στα ΚΥ ή ΠΙ καλύπτουν ανάγκες αυτών, καθώς και των περιοχών ευθύνης τους. Άγονες θέσεις είναι μόνο εκείνες που αναφέρονται στον ανωτέρω πίνακα και έχουν χαρακτηρισθεί και ορισθεί με σχετικές αποφάσεις.

Για τον υπολογισμό μοριοδότησης ως προς την ημερομηνία κτήσης πτυχίου και τον βαθμό (αριθμητικά), ο γιατρός μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση από τη Γραμματεία της Ιατρικής Σχολής που αποφοίτησε.

Γενικοί γιατροί που θα επιλεγούν να καταλάβουν θέση σε ΚΥ ή ΠΙ όπου στον πίνακα αναφέρεται για εξυπηρέτηση και μόνιμη εγκατάσταση σε ΔΔ ή Κοινότητα, διορίζονται στο ΚΥ και ΠΙ αντίστοιχα.

Μαζί με την αίτηση οι υποψήφιοι υποβάλλουν:
- Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου (όπου θα αναγράφεται αριθμητική βαθμολογία), ή βεβαίωση ΔΟΑΤΑΠ (όπου ξενόγλωσσο πτυχίο απαραίτητα και μετάφραση).
- Απλό φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
- Απλό φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού Στρ. κατάστασης τύπου Α΄, ή βεβαίωση οριστικής απόλυσης από τις τάξεις του Ελλ. Στρατού. Όπου στο τύπου Α΄ προκύπτει αναβολή στράτευσης, αυτή θα πρέπει να υπερβαίνει το έτος (προσμετρουμένου του χρόνου) από την ημερομηνία λήξης της ανακοίνωσης των θέσεων (μόνο για άρρενες).
- Απλό φωτοαντίγραφο τίτλου ιατρικής ειδικότητας Γενικής Ιατρικής. (Αφορά μόνο τους γενικού γιατρούς).
- Βεβαίωση σειράς προτεραιότητας και χρόνου αναμονής τοποθέτησης για
ειδίκευση (ο χρόνος αναμονής θα πρέπει να είναι διαρκείας πλέον των δώδεκα μηνών από την ημερομηνία λήξης της ανακοίνωσης των θέσεων), η τίτλο ιατρικής ειδικότητας. (Αφορά μόνο τους γιατρούς με θητεία)

Επισημαίνεται ότι η ημερομηνία κένωσης θέσης που αναφέρεται στον πίνακα κενών θέσεων είναι ενδεικτική. Οι γιατροί που θα επιλεγούν και θα τοποθετηθούν πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναλάβουν υπηρεσία μετά την συμπλήρωση της εννεάμηνης ή δωδεκάμηνης (κατά περίπτωση) υπηρεσίας υπαίθρου και την οριστική αποχώρηση κάθε γιατρού που ήδη υπηρετεί.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο πλήρωσης των θέσεων, καθώς και έντυπα αιτήσεων, θα βρείτε στον δικτυακό τόπο του υπουργείου: http://www.mohaw.gr/health/prokirykseis/agrotikoi-iatroi.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τις κενές και τις κενούμενες θέσεις.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Πίνακας με τις θέσεις (αρχείο pdf 569 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved