ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Παράταση του προγράμματος μαύρης εργασίας (Stage) του ΟΑΕΔ στην υγεία και νέες προσλήψεις 18/2/09


Αθήνα 18.12.2009, 21:50
Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009 παρατείνεται η διάρκεια του προγράμματος μαύρης εργασίας (εκφυλισμένο stage) του OAEΔ, που αφορά απασχόληση στο υπουργείο Υγείας και ειδικότερα την τοποθέτηση ανέργων για τη στήριξη της αποασυλοποίησης, της κοινωνικό-οικονομικής επανένταξης και της συνεχούς υποστήριξης των ψυχικά ασθενών. Επωφελούμενοι του προγράμματος, θα είναι 2.000 άνεργοι εκ των οποίων 1.000 επιπλέον για το έτος 2009.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Απασχόλησης και Οικονομικών, που τροποποιεί παλαιότερη του 2007, οι θέσεις αφορούν 1.554 αποφοίτους ΑΕΙ - ΤΕΙ ή ισότιμων τίτλων σπουδών ημεδαπής ή αλλοδαπής και 446 διπλωματούχους ΙΕΚ, αποφοίτους Λυκείου Γενικής εκπαίδευσης, ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Β΄ κύκλου ή ισότιμο τίτλων σπουδών ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Οι ασκούμενοι για τους οποίους το πρόγραμμα παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2009 μπορούν να απουσιάσουν δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα (χωρίς να τους καταβάλλεται αποζημίωση και χωρίς υποχρέωση παράτασης του προγράμματος) για 40 εργάσιμες ημέρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
- Οι ασκούμενοι μπορούν να λάβουν άδεια διακοπών έως 40 εργάσιμες ημέρες με αντίστοιχη παράταση του προγράμματος.
- Η εργασιακή τους εμπειρία δε θα υπερβαίνει τις 7 ώρες ημερησίως, τις 5 ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως και Παρασκευή) και δε θα πραγματοποιείται σε βραδινές ώρες (πλέον της 22ας).
- Σε περίπτωση που ασκούμενος ζητήσει άδεια παράτασης του Προγράμματος (για λόγους υγείας, εγκυμοσύνης κ.λπ.), πέραν των προβλεπόμενων ημερομηνιών, θα πρέπει να υποβάλλει έγγραφη αίτηση στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ που, η οποία θα εξετασθεί από Επιτροπή που θα οριστεί με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ.
- Για τους επιπλέον 1.000 ασκούμενους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα 12μηνης διάρκειας έως 31 Δεκεμβρίου 2009 θα ισχύσει η παράγραφος 9 της αρχικής κοινής υπουργικής απόφασης υπ’ αριθμ. 31239/27.12.2007.

Υπενθυμίζεται για μια ακόμη φορά ότι οι θέσεις των προγραμμάτων Stage καλύπτονται με πελατειακό τρόπο από την κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ. Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα αμοίβονται με περίπου 480 ευρώ μηνιαίως, για οκτάωρη, πενθήμερη πλήρη απασχόληση.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved